1 Martta yüz yüze eğitim başlayacak

1 Martta yüz yüze eğitim başlayacak
Muğla genelinde İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla belirlenen salgın koşullarının hafif seyrettiği ya da virüsün hiç görülmediği köy ve benzeri yerleşim yerlerindeki öğrenciler yüz yüze eğitime başlamıştı. Muğla Milli...

Muğla genelinde İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla belirlenen salgın koşullarının hafif seyrettiği ya da virüsün hiç görülmediği köy ve benzeri yerleşim yerlerindeki öğrenciler yüz yüze eğitime başlamıştı. Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Mart 2021 Pazartesi günü itibariyle Muğla genelinde 76 bin 137 öğrenci daha yüz yüze eğitime başlayacak.

Yapılan açıklamaya göre, 1 Mart 2021 tarihinden itibaren tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak. Bu kapsamda il genelinde 139 ilkokulda 34 bin 895 öğrenci ve bu okulların bünyesindeki 295 anasınıfında toplam 8 bin 886 öğrenci okullarında yüz yüze eğitime başlayacak.

Tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacak. İl genelinde 135 ortaokulda(resmi/özel) 8. sınıflarda okuyan toplam 11 bin 478 öğrenci okullarında yüz yüze eğitime geçecek.

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü taraından, 1 Mart 2021 tarihinden itibaren liselerin 12. sınıflarında seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla yüz yüze eğitime geçileceği ve 12. sınıflarda yüz yüze yapılacak derslerin, öğrencilerin merkezi sınavlara ilişkin beklenti ve ihtiyaçları da dikkate alınarak haftada en az 16, en fazla 24 saat olacak şekilde eğitim kurumu müdürlüklerince belirlenerek planlanacağı bildirildi. İl genelinde 166 lisede 12. sınıflarda öğrenim gören 9 bin 416 öğrenci okullarında yüz yüze eğitime başlayacak.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, çok programlı Anadolu lisesi, güzel sanatlar lisesi ve spor liselerinin çerçeve öğretim programlarında yer alan derslerin uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitim ile yapılacağı ve bu kapsamda 51 meslek lisesinde 11 bin 187 öğrenci uygulamalı eğitimlerini okullarında yüz yüze olarak görecek.

1 Mart 2021 Pazartesi gününden itibaren Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı tüm özel eğitim okullarında haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçilecek. Bu kapsamda 275 öğrenci yüz yüze eğitime başlayacak.

1 Mart Pazartesi günü 76 bin 137 öğrencimizin yüz yüze eğitime başlaması ile birlikte il genelinde 103 bin 536 öğrencimiz yüz yüze eğitim ile okullarına kavuşmuş olacak.

Öğrencisini yüz yüze eğitime göndermek istemeyen velilerin okul müdürlüklerine yazılı olarak başvuru yapması halinde bu öğrencilerde devam zorunluluğu aranmayacak.

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yappılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“1 Mart Pazartesi Günü yüz yüze eğitim öğretime başlayacak olan tüm okullarımız ‘Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’ uyarınca, tüm hazırlıklarını tamamlanarake ‘Okulum Temiz Belgesi’ almışlardır.  Sınıflar, öğrenciler arasında 1-1,5 metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde hazırlanmış ve okulların ihtiyaç duydukları sıvı sabun, yüzey temizleyici vb temizlik malzemeleri ile maske ve dezenfektan okullarımıza ulaştırılmıştır.”

Bu haber toplam 420 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.