"1 TEMMUZ KAHVECİLERİN BAYRAMI"

"1 TEMMUZ KAHVECİLERİN BAYRAMI"
1 Temmuz’da başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge yayımladı. Genelgeye göre, kahvehane, kıraathane gibi iş yerlerinde oyun oynatılmasına dair kısıtlamalar 1 Temmuz’dan itibaren sona erecek. Muğla...

1 Temmuz’da başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge yayımladı. Genelgeye göre, kahvehane, kıraathane gibi iş yerlerinde oyun oynatılmasına dair kısıtlamalar 1 Temmuz’dan itibaren sona erecek. Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, "1 Temmuz kahvecilerin bayramı" dedi.

Sinem Korkmaz

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kademeli normalleşme kararlarına ilişkin İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine normale dönüş genelgesi gönderdi. Yeni normalle ilgili son genelgede kahvehane, kıraathane gibi işletmelerde oyun oynatılmasına dair karara da yer verildi.

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, "1 Temmuz kahveci esnafının bayramı. Yarınlara dair umutlarımız yeniden yeşerdi" dedi.

"DAVULLU ZURNALI KUTLAMA YAPAN ESNAFIMIZ VAR"

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, "Yaklaşık olarak bir bucuk yıldır kahvelerimiz kapalı. Zaman zaman çay ocağı şeklinde açılsa da oyun oynanmadığından dolayı iş olmuydu. Kahvehane kültürü baya bir zor duruma düştü bu süreçte. En öenmlisi de kahveci esnafımız oyun olmayınca ekonomik anlamda hakikaten büyük zorluklarla mücadele ettiler. Hepsini tebrik ediyorum bu zorluklara direndikleri için. Sürekli esnafımızla irtibat halinde olduk, morallerini yüksek tutmaya çalıştık. Bu zorlu süreçte çok umutsuzluğa kapıldığımız oldu. Hatta kahvelerin yüzde yirmiye yakını bu süreçte kapandı. Çünkü umutları kalmamıştı. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı yeni genelge ile 1 Temmuz itibari ile serbest. 1 Temmuz kahveci esnafının bayramı. Yarınlara dair umutlarımız yeniden yeşerdi. Kahveci esnafımız için gerçekten bir bayram. Davullu zurnalı kutlama yapan esnafımız var. Tabi ki hastalık hala bizimle beraber, bunu aklımızdan çıkamıyoruz. Bu konuda mümkün olduğu kadar dikat etmeliyiz. Aşı olmayan arkadaşlarımız var. Onlara da bir çağrım olacak. Aşı olsunlar, başkalarının sağlığı ile de oynamasınlar. Bir daha kapanmaya hiç bir esnafımızın tahammülü kalmadı. Bu saaten sonra esnafımızın bayramının her gün devam etmesini istiyoruz" dedi.

"MUTLUYUZ"  

Yeni kararlardan memnun olduklarını söyleyen kahvehane işletmecisi Mehmet Erol, "Bu haber bizim için gerçekten çok kurtarıcı oldu. yaklaşık 1 buçuk senedir işletmemde oyun oynatamıyorum ve bu durumda doğal olarak işlerimin düşmesine yol açmıştı. Zaten açtığımız kısıtlı zamanlarda da çay ocağı şeklinde hizmet verdiğimiz için ekonomik olarak çok zora girmiştik. Batmanın eşiğinden döndük desem yeridir. İnşallah bu salgın hastalık biran önce biter ve bir daha kapanmalar olmaz. Bizim bayram gününmüz oldu. Tabiki pandemi kurallarına uyarak ve önlemlerimizi alarak çalışmaya devam edeceğiz. Herkesin artık bu konuda bilinçli olması gerekiyor. Çünkü esnafın gerçekten bir kapanmaya daha gücü kalmadı. Kötüyü düşünmeden çalışmaya, müşterilerimize hizemet vermeye devam edeceğiz. Mutluyuz" dedi.

"ÇOK KÖTÜ GÜNLER GEÇİRDİK"

Ekonomik olarak zor bir süreç atlattıklarını söyleyen kahehane işletmecisi Ali Durna, "Öncelikle bir buçuk yıldır bizden tam desteğini esirgemeyen dükkan sahibime teşekkür etmek istiyorum. Bizden desteğini esirgemeyen belediyemize ve her zaman arkamızda duran Başkanımız Güven Akarken'e çok teşekkür ederim. Bu süreçte kimseye tabiki kızamıyoruz. Salgın bir hastalık çünkü bu. Çok kötü günler geçirdik. Kendimiz ramazan aylarında yardım kolisi dağıtırken, kahveci esnafı ne yazık ki ramazan pakedine muhtaç hale geldik. Zor bir süreç atlattık. Devletin hakkını yememek lazım, devletimiz de bize destekte bulundu. Haklarını yememek lazım fakat kahveciler Türkiye'de şamar oğlanına döndü. Her kapatmada, ilk kapatılan biz olduk. Açıldık, oyun serbest değildi. Oyun serbest olmadıktan sonra bizim açık kalmamızın zaten bir önemi yok.  İnşallah güzel günler göreceğiz" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 307 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.