10 bin 650 fidan toprakla buluştu

10 bin 650 fidan toprakla buluştu
Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilmesinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı...

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilmesinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen ‘Geleceğe Nefes’ seferberliği kapsamında Muğla’da  10 bin 650 fidan, Menteşe’de bin 300 fidan toprakla buluştu. Saat 11.11’de başlatılan fidan dikim etkinlikleri tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak Muğla’da Düzen Mevkii’nde gerçekleşti.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen ‘Geleceğe Nefes’ seferberliği kapsamında Muğla’da 10 bin 650 fidan, Menteşe’de ise bin 300 fidan toprakla buluştu. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında saat 11.11’de Muğla’da Düzen Mevkii’nde çevre bilincinin yetişmesi ve daha yeşil bir ülke için fidan dikim etkinliği Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde yapıldı.

Fidan dikim törenine Muğla Valisi Orhan Tavlı, Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Siyasi Parti Temsilcileri, İl Müdürleri, Kurum Amirleri, STK’lar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARIMIZI HER YIL ARTTIRARAK DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, konuşma yaparak “ağaçlandırma çalışmalarımızı her yıl arttırarak devam ettireceğiz” dedi.

Bölge Müdürü Yasin Yaprak, “Ülkemizde ağaç sevgisini geliştirmek, toplumun tüm kesimlerinde çevreye olan duyarlılığı katkı sağlamak, geleceğe ve dünyaya nefes olmak amacıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin himayeleriyle 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü olarak ilan edilmiştir. Geçen yıl ülke genelinde 11 Kasım’da saat 11.11’de başlayan ve 3 saatlik bir sürede 11 milyon fidanı toprakla buluşturmuştuk. Bu kapsamda Muğla olarak bizlerde 218 noktada yaklaşık 18 bin vatandaşımızın katılımıyla 257 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bu yılda aynı şevk ile Covid-19 tedbirleri çerçevesinde geleceğe nefes olmak amacıyla burada toplandık. İl genelimizde yaklaşık 1350 vatandaşımızın katılımıyla 10 bin 650 fidanı toprakla buluşturacağız. Muğla’da 830 bin 378 hektarı ormanlarla kaplıdır. Muğla’mızın orman varlığının zenginliğinin yanında son 17 yılda 98 bin 895 hektar alanda 41 milyon fidan toprakla buluşmuştur. Ormanlarımızı tüm zararlardan korumaya devam edeceğiz ve ağaçlandırma çalışmalarımızı her yıl arttırarak devam ettireceğiz” dedi.

“MUĞLA OLARAK 13 İLÇEMİZDE 10.650 FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURACAĞIZ”

“ormanlarımızı korumak, geliştirmek, ağaç dikerek yeni orman alanları oluşturmak hepimizin görevidir” diyen  Muğla Valisi Orhan Tavlı, “Bugün tüm Türkiye ile eş zamanlı gerçekleştirilecek olan fidan dikme etkinliğinde biz de Muğla olarak 13 ilçemizde 10.650 fidanı toprakla buluşturacağız. İnsan yaşamı için vazgeçilmez, canlılar için hayati öneme sahip ormanlarımız, bizim en değerli doğal kaynaklarımızdır. Gelecek nesillere doğal miras olarak bırakacağımız, doğamıza, ekonomiye büyük katkıları olan ormanlarımızı korumak, geliştirmek, ağaç dikerek yeni orman alanları oluşturmak ve gelecek nesillere erken yaşlarda ağaç ve orman sevgisini aşılamak, hepimizin görev ve sorumluluğudur.  Sayın Cumhurbaşkanımızın 11 Kasım gününü “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan etmesiyle birlikte bu anlamlı gün kapsamında her yıl dikilecek fidanlar, orman sahamızın ve ağaç servetimizin daha da artmasına önemli katkılar sağlayacak, yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak ve geleceğe en büyük miras olarak kalacaktır. Bugün 13 ilçemizde 1350 kişinin katılımı ile dikeceğimiz 10.650 fidanın Muğlamıza, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Emirbeyazıt İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Zeynep Bensu Önder kendi yazdığı “nefesim benim” adlı şiiri, Şahidi Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Nehir Çetin’in kendi yazdığı “güzel ormanım” adlı şiiri okudu.

Programın ardından saat 11.11’de tüm katılımcılar tarafından binlerce fidan toprakla buluşturularak, dikilen fidanların can suyu verildi.

Bu haber toplam 546 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.