“100 Bin Sosyal Konut” Başvuruları Başladı

“100 Bin Sosyal Konut” Başvuruları Başladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı '100 bin sosyal konut projesi'ne başvurular başladı.7 coğrafi bölgeye göre farklı mimari özelliklerde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı '100 bin sosyal konut projesi'ne başvurular başladı.7 coğrafi bölgeye göre farklı mimari özelliklerde 81 ilde yapılacak sosyal konutlar, 140 bin ile 210 bin lira arasında değişen fiyatlarda satılacak. 100 bin sosyal konut projesi için başvuru şartları arasında en büyük kriter 5 bin 500 liralık gelir şartı olacak. Bu şart İstanbul için ise 6 bin TL olarak belirlendi.

Her vatandaşın konut sahibi olabilmesi için Türkiye genelinde her yıl 100 B,n yeni sosyal konut projesi başlatıldı. Bu kapsamda, yatay mimari anlayışıyla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek 100 bin sosyal konut için başvurular 16 Aralık 2019-15 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Proje kapsamında vatandaşlara yılda 100 bin konut verilecek. Bu sayede vatandaşlar 20 yıl vadeyle kira öder gibi ev sahibi olacak.

“100 Bin Sosyal Konut” Başvuruları Başladı

Başvurular Nereye Yapılacak?

Başvurular, Ziraat Bankası'nın proje ilinde bulunan yetkili şubeleri aracılığıyla kabul edilecek. Başvuru bedeli ise 2+1 daireler için 500 TL, 3+1 daireler için bin TL olacak. Başvurular 4 kategoride kabul edilecek. 1. kategori, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, 2. kategori, en az yüzde 40 engelli vatandaşlar, 3. kategori, emekli vatandaşlar, 4. kategori ise diğer alıcı adayları.

Hak sahiplerine konutlar, satış fiyatının yüzde 10'u peşin, kalan tutarın tamamı ise aylık yüzde 49 oran ve 240 ay vade ile ödenecek. Taksit ödemeleri ise sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak.

Hak sahiplerini belirleyecek kura, noter huzurunda, banka ve idare yetkililerinin denetiminde gerçekleştirilecek. Kuranın yeri ve zamanı ise daha sonra ilan edilecek.

HAK SAHİBİ OLAMALAYANLAR

Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 iş günü sonrasında Ziraat Bankası yetkili şubelerinden geri alabilecek.

Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra idare tarafından belirlenecek tarihte "Konut Belirleme Kurası" çekilecek.

Konutlar Ne Zaman Teslim Edilecek? 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 100 Bin Sosyal Konut Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal konutların temelinin yılbaşı itibarıyla atılacağını, azami 1 ila 1,5 yıl içerisinde bitirilip sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Bu haber toplam 1437 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.