100 Yaş Evinde Kuşaklar Arası İletişim Semineri

100 Yaş Evinde Kuşaklar Arası İletişim Semineri
Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde kuşaklar arası iletişim semineri yapıldı.Sinem KARAKAYAMuğla...

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde kuşaklar arası iletişim semineri yapıldı.

Sinem KARAKAYA

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş üstü vatandaşların sosyal yaşama daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla hizmete sunduğu Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde kuşaklar arası iletişim semineri yapıldı.

Psikolojik Danışman Tuğçe Mutlu tarafından gerçekleştirilen seminerde üyeler hayatın belli döneminde aile içinde yaşamış oldukları çatışmalardan örneklemeler vererek kendileri ile ilgili problemler üzerinde durdular.

Kuşaklar arası iletişim sorununu dile getiren Psikolojik Danışman Tuğçe Mutlu; “İnsanlar toplumsal varlıklardır. Yani birlikte yaşamak için birbirlerine ihtiyaçları vardır. Toplum aile denen küçük gruplardan oluşur. İletişim ise toplumsal bir varlık olan insanın hayatındaki en önemli unsurdur. Toplumdaki her insan birbiriyle iletişim içindedir. İletişimle insanlar, sorunlarını paylaşır, problemlerine çözümler üretir. Kısaca insan ailesiyle, arkadaşlarıyla, akrabalarıyla, komşularıyla sürekli iletişim halindedir. Toplum içerisinde görülen iletişim sorunları, aile içerisinde de görülmektedir. İnsanın olduğu her yerde kuşaklar arası iletişim sorunu vardır. Toplumda ve ailede çatışmanın olmaması pek te mümkün değildir. Çatışma, birden fazla insanın yaşadığı her yerde kaçınılmazdır. Burada asıl mühim olan hayatın içerisinde var olan bu tür anlaşmazlıkları büyütmeden çatışmaya dönüştürmeden iletişimle, karşılıkla anlayış ve hoşgörüyle kültür transformasyon ortamı haline dönüştürmektir. Böyle olduğunda büyütülecek bir şeyin olmadığı anlaşılacak ve huzurlu nesiller ortaya çıkacaktır. Kişilerarası iletişim pratiklerinde gençler ile önceki kuşakların aralarındaki en büyük iletişim bariyeri; yeni iletişim teknolojileridir. İletişimin çağa ayak uydurma şekli, yüz yüze iletişimden elde taşınabilen iletişim aygıtlarına doğru ilerlemektedir. Günümüzde telefonun bile yüz yüze iletişimi baltaladığı düşünülerek insanların sohbet etmek yerine sosyal ağlarda paylaşım yapmayı tercih etmeleri eleştirilir.Her neslin farklı özellikleri ve birbirine katacağı değerler vardır. Nesilleri bilmek ve birbirleri arasındaki farklılıkları doğru okumak dünyanın sürdürülebilirliği için kaynakların kullanımı için ve yaşamayı devam ettirebilmek için oldukça önemli. Aynı zamanda çocuklarımızı da doğru yetiştirebilmek için çok kritik. O nedenle verdiğimiz en ufak bir karar ve yönlendirme toplumun gelişimini etkiler. Hepimizin yaşadığımız dünya için üstlendiği bu sorumluluğun farkında olması sürdürülebilirliğimizin devamı için temel değerdir. Her iki kuşağın birbirine gereksinimleri vardır. Önceki kuşaklar gençler için nasıl bir hazine değerinde bilgiye sahipse, gençler de önceki kuşaklar için değişim tetikleyicisidir. İkisi de bir düzen için olmazsa olmazdır. Bu çatışmayı önlemenin en önemli yolu, sorunlara ortaklaşa yanaşmak, diyalog kurmak, karşılıklı sevgi, saygı yoluyla iki kuşağın düşüncelerini birleştirmektir.”

Üyeler, soru cevap şeklinde devam eden seminerde bu tür konulara değer veren ve sorunlarına çözüm odaklı katılmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'e teşekkürlerini ilettiler.

Bu haber toplam 603 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.