100 Yaş Evi’nde Öğrenmenin Yaşı Yok

100 Yaş Evi’nde Öğrenmenin Yaşı Yok
SİNEM KARAKAYA- Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş üstü vatandaşların sosyal yaşama daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla hizmete sunduğu...

SİNEM KARAKAYA- Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş üstü vatandaşların sosyal yaşama daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla hizmete sunduğu Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde üyeler her hafta öğrenciler ve üyeler bir araya gelerek İngilizce konuşma kulübünde pratik yapma şansı buluyor.

Gönüllü üniversite öğrencilerinin 100 Yaş Evi üyelerine vermiş olduğu derslerde ilk etapta basit kelimelerle cümle kurma sonrasında konuşmaya yönelik yapılan derslerde yabancı uyruklu öğrencilerinde katılımıyla pratik yapma şansı yakalıyor.

Dil öğrenmenin önemine vurgu yapan üyeler, gönüllü öğrencilerin ders vermelerinden memnun olduklarını dile getirerek ilerleyen süreçte Rusça ve Fransızca dil kulüpleriyle devam edeceklerini belirtti. 100 Yaş Evi üyeleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'e teşekkür ederek yapılan bu hizmetten mutlu olduklarını belirtiler.

Tekirdağ’dan Muğla’ya gelerek 6 senedir Muğla’da yaşayan Nevin Topuz tesadüfen öğrendiği 100 Yaş Evini çok beğendiğini dile getirerek; “ 100 Yaş Evi’nde bir aile ortamı var. Güler yüzle karşılayan kişiler var. Kendi evimiz gibi hissediyoruz. Çok etkilendim buradan. Ben köyde yaşıyorum normalde ama buradaki etkinliklere katılıyorum. Tesadüfen gönüllü öğrencilerin yabancı dil kursu verdiğini öğrendim. Beni çok etkiledi çünkü eskilerden beri çok istediğim bir şeydi İngilizce öğrenebilmek. Koşullardan dolayı öğrenemedim ama burada da böyle bir etlinlik olunca gençlerle birlikte çok mutlu oldum.” Dedi.

Bu haber toplam 446 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.