1000 güne yaklaşan mücadele

1000 güne yaklaşan mücadele
Muğla TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nda Nakliyat İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerin direnişi 2 yılı aşkın süredir devam ediyor. Direnişte 3 kişi kaldıklarını söyleyen Zeki Çerçi,...

Muğla TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nda Nakliyat İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerin direnişi 2 yılı aşkın süredir devam ediyor. Direnişte 3 kişi kaldıklarını söyleyen Zeki Çerçi, “İstasyon eleman alımı için ilan vermiş, hem de kapıda işine geri dönmek için direnen işçileri varken” dedi.

Sinem Korkmaz

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan Muğla Taşıt Muayene İstasyonu işçilerinin direnişi 923 gündür sürüyor. Muğla, Fethiye, Marmaris ve Bodrum'da iş mahkemelerinde açılan davaların tamamında işe iade davalarının kazanıldığı fakat işçilerden, işe geri alınan olmadığı öğrenildi. İşini kaybedenlerden Zeki Çerçi, direnişini işine geri dönene kadar sürdüreceğini belirtti.

“SİLAHLI TEHTİTLERE MARUZ KALINDI”

924 gündür işlerine geri dönebilmek için direndiklerini söyleyen Zeki Çerçi, “2018 yılının Ağustos ayından 18 kişi, sendika üyesi diye işten çıkarıldı. Bu süreçte silahlı, tehditlere maruz kalındı. ‘Sendika üyeliğiniz var mı yok mu?’ sorgulamaları yapıldı. İşten çıkarıldığımız dönem bizi sendika üyeliğine son verirsek bizimle çalışacaklarını söylediler. Biz şikayetlerimiz yaptık, suç duyurularında bulunduk. Dava süreci hala devam ediyor. 2019 yılında mahkemelerimiz bitti fakat dava istinafa gitti. Daha yeni yeni sonuçlar çıkmaya başladı. Bu süreçte işten çıkarılmamızla ilgili mahkeme kararları çıktı ve haklı bulunduk. Maaşı atan yatan arkadaşlarımız oldu fakat TÜVTÜRK olarak işe geri kabul etmiyorlar. İstinaf kararları uygulanmadığı için işe geri alınmadık. Milletvekili Süleyman Girgin de konuyu meclise taşıdı. Kararı çıkan işçilerin işlerine geri dönebilmesi için. 924 gün oldu, biz hala işimiz için direniyoruz” dedi.

“GURUR MESELESİ OLDU”

İstasyonun yeni işçi alımı için ilan vermesine tepki gösteren Çerçi, “3 kişi kaldık biz, işimizi geri alabilmek için direnişimiz devam ediyor. Diğer arkadaşlarımız şuanda çalışıyorlar fakat paraları yatıyor. Şuan direnen 3 kişi kaldık. Yaklaşık iki buçuk senedir işim için mücadele ediyorum bir bu kadar daha ederim. İşimi geri alıncaya denk devam edeceğim. Bu durum benim için onur ve gurur meselesi oldu. Kaybettiğim işime sendikalı olarak dönmek istiyorum. Bu dönemde ciddi anlamda hem ekonomik hem de sosyal olarak çok günler geçiriyoruz. Bizim tüm kaygımız işimiz. Bu mücadelede yapmak istediğimiz şeyi amacına ulaştırmak istiyoruz. İşçilerin sendikalı olarak çalışabilmesini istiyoruz. Muğla’da bu direniş unutuldu gibi bir şey. İlk başlangıçtaki gibi değil. Birlik beraberlik içerisinde sorunumuzu daha kısa zamanda çözebilirdik. Bu durum bizi biraz yıpratıyor. İşçilerin istinaftan işle iade kararı olmasına rağmen kararlar uygulanmıyor. Pazartesi itibari ile istasyona eleman alınacak diye ilan verilmiş, bu da ayrı bir konu. Kapıda işine dönmek için direnen işçin varken, başka birilerini arıyorsun. Biz oranın 10 yıllık çalışanıydık, biz varken hala ilan veriliyor” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 468 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.