Etkinliklerde Muğla Esnafı yer almalı

Etkinliklerde Muğla Esnafı yer almalı
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ile Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken,...

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ile Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, Muğla’da belli zamanlarda yöresel ürünler fuarı, şenlik, festival ve panayır gibi isimler altında gıda satış organizasyonları düzenlenmesinin Muğla esnafını kötü etkilediğine yönelik ortak basın açıklaması yapıldı.

Muğla’da belli zamanlarda gastronomi, yöresel ürünler fuarı, şenlik, festival ve panayır gibi isimler altında gıda satış organizasyonları düzenlenmesinin Muğla’nın yerel esnafını kötü etkilediğine dair Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan ve Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken ortak açıklama yaptı. Açıklamada etkinliklerde, il merkezi ve ilçelerde hizmet veren odaların üyeleri ve esnafın yer almasının öncelikli tercih olması gerektiği vurgulandı.

Diğer illerden gelerek Muğla’da bu tür organizasyonların düzenlenmesinin sağlıklı olmadığı vurgu yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz ve ilçelerimizde belli zamanlarda, gastronomi, yöresel ürünler fuarı, şenlik, festival, panayır gibi isimler altında gıda satış organizasyonları düzenlenmektedir. Ancak bu gibi etkinliklerde, il merkezi ve ilçelerimizde hizmet veren odalarımızın kıymetli üyeleri ve esnafımızın yer alması öncelikli tercihimizdir. Çünkü vatandaşımızın sağlığını düşünmek zorundayız. Böylelikle üyelerimizin vereceği hizmet, daha sağlıklı, daha güvenilir ve daha denetime açık olacaktır. Üyelerimiz ve yerel esnafımızın belirli periyodlarla denetimleri belediye zabıtaları ve tarım il/ilçe müdürlükleri tarafından yapılmaktadır ve belgeleri mevcuttur.  Çünkü gıda denetimi özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde halk sağlığı açısından çok hassas bir konudur.”

“KOŞULLAR ŞÜPHE UYANDIRICI”

Ülkenin farklı yerlerinden Muğla’ya gelen satıcıların gıdalarının hazırlanma, pişirilme ve satılma koşullarının şüphe uyandırıcı olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Denetlenebilmeleri de mümkün olmayacaktır.  Ayrıca, stantları başında konaklamalarını nasıl sağladıkları hijyen açısından da soru işareti oluşturmaktadır. Restoranlarımız ve pazarlarımızın pandemi sürecinde bu kadar sıkı talimatlara uyması zorunluyken, bu alanlarda yapılan hijyenden uzak çalışmalar tedirgin edicidir.  Bu tarz çalışmalarda ilimiz ve ilçelerimizde faaliyet gösteren ve sürekli olarak denetlemelere tabi tutulan yerel esnafımızın yer almasıyla çok daha başarılı sonuçlar alınabilecektir.”

“MUĞLA’DA KAZANILAN PARA MUĞLA’DA KALSIN”

Muğla’da kazanılan paranın Muğla’da kalması gerektiğini söyleyen Ercan ve Akarken, “Zaten ilimizde faaliyet gösteren ticari işletmelerin ekonomik anlamda yaşadıkları sıkıntılar hepimiz tarafından bilinmekte olup; ayrıca ilimizde kazanılan paranın ilimizde kalması, haksız rekabetin önüne geçilmesi açısında da esnafımız için son derece önem arz etmektedir. Bu izinleri veren başta belediyelerimiz ile diğer kurum ve kuruluşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermelerini, bu tür organizasyonların, meslek odaları ile işbirliği içinde düzenlemesini rica ederiz” dedi.

Bu haber toplam 494 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.