11 KASIM’DA 27 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK

11 KASIM’DA 27 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK
Son dönemin en büyük yangın felaketinin yaşandığı Muğla’da, ilk yağmurların ardından başlayan ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Yaz aylarındaki küle dönen sahalarda 27 Milyon 815 Bin adet fidan toprakla buluşacak.Muğla’da,...

Son dönemin en büyük yangın felaketinin yaşandığı Muğla’da, ilk yağmurların ardından başlayan ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Yaz aylarındaki küle dönen sahalarda 27 Milyon 815 Bin adet fidan toprakla buluşacak.

Muğla’da, geçtiğimiz Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan yangın felaketinin ardından iyileştirme çalışmaları devam ediyor. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde Muğla’daki yanan alanlarda 27 Milyon 815 Bin adet fidan toprakla buluşacak.

Türkiye’nin göz bebeği olan turizm cenneti Muğla, 29 Temmuz- 15 Ağustos tarihlerinde son dönemlerin en büyük felaketi olan yangın süreci yaşadı. Yüzde 66’sı ormanla kaplı olan Muğla’da yüzde 6’lık orman kül oldu, birçok canlı ise yok oldu.

Orman işçileri, itfaiye ekipleri ve vatandaşların seferber olduğu 2 haftalık yangın sürecinde, ekipler canı pahasına mücadele verdi.

Felaketin son bulmasının ardından Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından sahalarda iyileştirme çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda binlerce işçinin yer aldığı çalışmalarda 60 bin hektarlık alan yeniden yeşertilecek. Yanan ağaçların kaldırılmasının ardından 27 Milyon 815 Bin adet ağaç dikilecek.

Fıstık çamı, kızılçam, karaselvi, maviselvi, ceviz, incir ve badem ağaçları toprakla buluşacak. Menteşe’de fidan dikimi yangından büyük etkilenen Kozağaç Mahallesi’nde yapılacak.

Bu haber toplam 494 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.