11 Mayıs, kuaför ve berberlerin özel günü oldu

11 Mayıs, kuaför ve berberlerin özel günü oldu
Coronavirüsle mücadele kapsamında 21 Mart’ta kapatılan kuaför, berber ve güzellik salonlarının tekrar faaliyete geçtiği tarih olan 11 Mayıs, bundan...

Coronavirüsle mücadele kapsamında 21 Mart’ta kapatılan kuaför, berber ve güzellik salonlarının tekrar faaliyete geçtiği tarih olan 11 Mayıs, bundan böyle Muğla Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Özcan Çolakkol’un girişimleri sonucunda Kuaförler ve Berberler Günü olarak kutlanacak.

Sinem Karakaya

Coronavirüs salgını nedeniyle hizmet vermeyi durduran ve normalleşme süreciyle yeniden iş başı yapan kuaför, berber ve güzellik salonları bundan böyle yeniden işbaşı yaptıkları tarih olan 11 Mayıs’ı özel gün olarak kutlayacak.

Muğla Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Özcan Çolakkol’un girişimleri sonucunda, bundan böyle 11 Mayıs tarihi, ülke genelinde Kuaförler ve Berberler günü olarak kutlanacak.

Muğla Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Özcan Çolakkol konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “21 Mart’ta kapatılıp 11 Mayıs’ta açılmamızdan dolayı o günün berberler, kuaförler ve güzellik uzmanları günü olarak kutlanması için başvuruda bulunduk. Bu başvurumuzdan olumlu sonuç aldık. Bundan sonraki süreçte her yıl 11 Mayıs, ‘Kuaförler, Berberler ve Güzellik Uzmanları Günü’ olarak kutlanacak. 11 Mayıs bizim bayramımız oldu” dedi.

11 Mayıs, kuaför ve berberlerin özel günü oldu

Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş ise, “Pandemi döneminde kuaför, berber ve güzellik salonlarımız 21 Mart’ta müşterilerine kapılarını kapattı. 50 günün ardından 11 Mayıs’ta normalleşmeye girilmesiyle birlikte hizmete açıldı. 11 Mayıs esnafın bayramı oldu. Bizim için artık 11 Mayıs özel bir gün. Bir hikayesi var. Ülke genelinde her 11 Mayıs’ı artık kuaför, berber ve güzellik uzmanları günü olarak kutlayacağız. Önümüzdeki süreçte farklı etkinlikler yapacağız. Bu girişimler için Muğla Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Özcan Çolakkol’a teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1487 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.