12 işadamı Tutuklandı

12 işadamı Tutuklandı
Muğla’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 15 iş adamından 12’si...

Muğla’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 15 iş adamından 12’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan iş adamlarının arasında Muğla Sanayici ve İşadamları Derneği eski başkanı S.Ç’de bulunuyor.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında müteahhit, esnaf ve avukatın bulunduğu 15 iş adamı önceki gün savcılığa sevk edilmişti. Savcılık gözaltına alınan iş adamlarından 3 kişiyi adli kontrolle serbest bırakırken 12 kişiyi tutuklanmak üzere mahkemeye sevk etti.

Mahkeme iş adamları A.A, İ.D, M.A, Ö.D, S.U, T.P, V.Y, H.T, H.H.K. ve S.G, S.Ç, ve O.Ö’yi ‘suç işlemek için örgüt kurma ve üye olma’, ‘örgüte finansal destek sağlamak’ ve ‘milli, dini ve insani duyguları istismar etmek suretiyle himmet adı altında yardım toplama’ suçundan tutukladı. Tutuklanan iş adamları cezaevine gönderildi.

MUSİD Eski Başkanı Tutuklandı

Tutuklanan iş adamları arasında Muğla Sanayici ve İşadamları Derneği eski başkanı S.Ç’de bulunuyor. S.Ç Muğla’da 35 milyon liralık aldığı teşvikle gündeme gelmişti. S.Ç 15 Temmuz sonrası demokrasi nöbetlerine katılmıştı.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 1438 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.