13 askerin şehit olmasına sevinen yazar gözaltına alındı

13 askerin şehit olmasına sevinen yazar gözaltına alındı
Şırnak’ta yaşanan helikopter kazasında şehit olan 13 askerle ilgili sosyal paylaşım sitesinde hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan Bodrum’lu köşe...

Şırnak’ta yaşanan helikopter kazasında şehit olan 13 askerle ilgili sosyal paylaşım sitesinde hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan Bodrum’lu köşe yazarı Ayhan Karahan polis tarafından gözaltına alındı. Karahan soysal medya hesabında “ Helikopter düştü Şırnak’ta iyi de oldu, Şırnak güzel topraktır. Çeker içine katili 13,13” paylaşımında bulunmuştu.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan köşe yazarı Ayhan Karahan önceki yaşanan helikopter kazası ile ilgili olarak şehitler hakkında sosyal medya hesabından hakaret içerikli yazılar paylaştı. Karahan soysal medya hesabında “ Helikopter düştü Şırnak’ta iyi de oldu, Şırnak güzel topraktır. Çeker içine katili 13,13” paylaşımı yaptı. Sosyal medya üzerinden paylaşımları gören vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Vatandaşlar polisi arayarak şikayette bulundu. Polise suç duyurusunda bulunan vatandaşların bazıları “Ya siz alnın bu vatan hainin ya da biz almasını biliriz” dedi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından arama kararı çıkarılan Karahan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Terör ile mücadele ekiplerince "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, devletin askeri teşkilatını alenen aşağılamak" suçlarından gözaltına alındı. Karahan’ın ilk ifadesinde hesabının hacklendiğini ifade ettiği öğrenildi. Bilişim uzmanları tarafından kapatılan hesap incelemeye alındı. Öte yandan Karahan geçtiğimiz yıllarda katıldığı bir protestoda Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklanmıştı.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 2461 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.