13 BİN 768 HANE TAHLİYE EDİLDİ

13 BİN 768 HANE TAHLİYE EDİLDİ
Muğla Valiliği Muğla’da 29 Temmuz Perşembe günü başlayan orman yangınları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Muğla’nın Köyceğiz ilçesi hariç diğer ilçelerde çıkan yangınların...

Muğla Valiliği Muğla’da 29 Temmuz Perşembe günü başlayan orman yangınları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Muğla’nın Köyceğiz ilçesi hariç diğer ilçelerde çıkan yangınların kontrol altında olduğu ifade edildi. Orman yangınları sonucunda toplam 13 bin 768 hane, 62 mahalle ve 38 bin 715 kişi tahliye edildi.

 29 Temmuz 2021 Perşembe Günü ilk olarak Muğla’nın Marmaris ilçesinde ve daha sonra Köyceğiz, Milas, Bodrum, Kavaklıdere, Seydikemer, Menteşe, Yatağan, Dalaman ve Fethiye ilçelerinde orman yangınları başladı.

Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada orman yangınlarının başladığı ilk andan itibaren ormanları korumak, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla devletin tüm kurumları ve imkânları seferber edildiği, orman yangınlarına ekiplerce çok hızlı bir şekilde havadan, karadan, denizden müdahalede bulunulduğu ve olağanüstü bir mücadele sergilendiği ifade edildi.

Orman yangınlarını söndürme çalışmalarına 12 bin 352 personel, 2 bin 870 araç, 7 uçak, 39 helikopter, 2 İHA ve 66 TOMA ile müdahalede bulunuldu ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığı 1 Korvet, 23 bot, 364 personel, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 3 can kurtarma botu, 1 Rhib bot, 1 römorkör ve 96 personel, Denizcilik Genel Müdürlüğü 7 römorkör ve 34 personel, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 5 çıkarma gemisi ile çalışmalara destek verdi.

KÖYCEĞİZ YANGINI DEVAM EDİYOR

Muğla genelinde 11 Ağustos 2021 tarihi itibariyle Köyceğiz ilçesi Çövenli ve Çayhisar Mevkisinde orman yangını devam ediyor.

Orman yangınları sonucunda 746 vatandaş yangından etkilendi ve hastanelere sevk edildi. 7 vatandaşın tedavileri devam ediyor. Yangın ekiplerine destek verirken bir vatandaş vefat etti.

Milas’ta bulunan Kemerköy Termik Santralinde yangın sonrası KBRN ekiplerince tedbir amaçlı ölçümler sürekli olarak yapılıyor. Yapılan ölçümler neticesinde hava kirliliğinin risk arz eden seviyede olmadığı tespit edildi. Muğla Valiliği, termik santralleri tehdit eden herhangi bir durum bulunmadığını açıkkladı.

Orman yangınları sonucunda toplam 13 bin 768 hane, 62 mahalle ve 38 bin 715 kişi tahliye edildi. Yangın nedeniyle güvenli bölgelere tahliye edilen vatandaşlardan 38 bin 584 kişi yaşadıkları mahallelere geri döndü. 131 kişi güvenli bölgelerde konaklamaya devam ediyor. 11 Ağustos 2021 saat 10.00 itibariyle yerleşim yerlerini tehdit eden herhangi bir olumsuzluk bulunmuyor.

Bu haber toplam 372 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.