14 Sorudan 10’unu Bildiler

14 Sorudan 10’unu Bildiler
İnternet üzerinden yayınladıkları ders videolarıyla Fethiye ve Türkiye genelinde ‘fenomen’ olan Öğreten Olsa öğretmenlerinden Fizik öğretmeni Yener...

İnternet üzerinden yayınladıkları ders videolarıyla Fethiye ve Türkiye genelinde ‘fenomen’ olan Öğreten Olsa öğretmenlerinden Fizik öğretmeni Yener Yesun ve Onur Karasu, YGS’de çıkan 14 sorudan 10’unu önceden bildi.

Yesun ve Karasu, YGS’den bir hafta önce yayınladıkları 5 bölümlük videolarda öğrencilerin gözünden kaçan ya da dikkate almadığı konuları tekrar anlatıp, hangi konudan nasıl soru gelir şeklinde videoları ‘Öğreten Olsa’da paylaştı. Fizikten çıkabilme ihtimali olan soruları 15 dakikadan oluşan toplam 5 bölümlük videolarla anlatan Yesun ve Karasu’yu toplamda 150 bin kişi izledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fizik Öğretmeni Yener Yesun, YGS ve diğer sınavlar öncesinde geçmişte çıkmış sınav soruları incelediklerini, yılların da verdiği bilgi ve birikimle ÖSYM’nin mantığını anladıklarını ve hangi soruların çıkabileceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Yesun; “ÖSYM’nin YGS ve LYS’de çıkmış sorularını ve diğer KPSS, ALES’te çıkmış soruları inceleyip bu zümrenin mantığını tahmin etmeye çalışıyoruz. Sordukları soruları inceliyoruz. Sonrasında da Onur hocamla ben olsam ne sorarım diye empati yaptık. YGS’den önce şu çıkabilir bu çıkabilir diye yorum yapıp öğrencilerin dikkat etmediği yerler varsa özellikle oralara çok dikkat etsinler diye 15 dakikalık 5 bölümden oluşan video çektik. Bunları YGS’den bir hafta önce yaptık ve bu gelebilir dediğimiz soru YGS’de geldi. 14 fizik sorusundan 10 tanesi bire bir geldi. Diğer 4 sorudan birisi zaten herkes yapsın diye sorulan sorular” diye konuştu.

Bu videonun her birinin 50 bin kişi tarafından izlendiğini belirten Karasu, 2016 YGS’de de 8 fizik sorusunu tahmin ettiklerini söyledi. Karasu, 2017 YGS’de de çıkabilecek 10 soruyu önceden bildiklerini belirterek; “ÖSYM her sene bir ölçüm sorusu soruyor. Biz bunu söyledik ve geçen seneninkine benzer bir ölçüm sorusu çıktı.  Isı sıcaklıkta ısı dengeye dikkat çektik denge sıcaklığından soru geldi. Kaldırma kuvvetiyle öz kütle arasındaki ilişkiyi yorumlatır dedik, direk geldi. Kaldırma kuvvetinde üst üste cisim koyarak cisimlerin öz kütleleri ağırlıkları arasındaki ilişkiyi sorar dedik hatta videoda şeklini çizdik bire bir geldi. Hız sürat arasındaki farkı sorar dedik, ondan geldi. Elektriklenmede tanımla yorumu birleştirir dedik direk etkiyle elektriklenmenin tanımı geldi. Dirençlerle ilgili bir sorumuz geldi” ifadelerini kullandı.Önümüzdeki LYS için öğrencilere müjde veren Yesun ve Onur hoca, sınavdan bir hafta önce yine Öğreten Olsa kanalında hangi konudan ne sorulur anlattıkları videoyu paylaşacaklarını söyleyerek; “Öğrenciler sınavdan önce mutlaka Öğreten Olsa’yı izlesinler. Çünkü biz mutlaka bir hazırlık yapıyoruz. Yani en azından hangi konudan ne çıkabileceğinin analizini yapıyoruz” dedi.

(Kemal Fellahoğlu)

Bu haber toplam 635 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.