14 Şubat esnafa yaramadı

14 Şubat esnafa yaramadı
Çiçekçi ve hediyelik eşya esnafının yıl içinde en fazla ürün sattığı günlerden biri olan 14 Şubat Sevgililer Günü, bu yıl iki sektöre de umduğunu...

Çiçekçi ve hediyelik eşya esnafının yıl içinde en fazla ürün sattığı günlerden biri olan 14 Şubat Sevgililer Günü, bu yıl iki sektöre de umduğunu veremedi. 14 Şubat Sevgililer Günü’ne günler kala esnaf hareketlilik olmamasından dert yanıyor. Özellikle 14 Şubat, Anneler ve Babalar Günü gibi özel günlerde alışveriş piyasasının hareketlenmesini bekleyen esnaf, “Zaten işler yok. Böyle günlerden ümitliydik ama o da olmuyor. Yavaş yavaş yok oluyoruz” dediler.

Sinem Karakaya

Muğla Menteşe’deki esnaf, 14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken, piyasada hareketlilik olmamasından yakınıyor. Zor bir dönemden geçen küçük esnaf, özellikle özel günlerde iş yapmayı beklerken, alışveriş piyasasının hareketlenmemesinden dert yanıyor. Çiçekçi ve hediyelik eşya esnafının yıl içinde en fazla ürün sattığı günlerden olan 14 Şubat Sevgililer Günü bu yıl iki sektöre de umduğunu veremedi.

“ÖZEL GÜNDE İŞ OLMAYACAKSA NE ZAMAN OLACAK”

İşlerin oldukça düşük olduğunu söyleyen Hayalevi Konsepti İşletmecilerinden Eylem Kaya Aydın, “İşler epey düşük. Uzun süredir bir durgunluk var piyasada. Henüz 14 Şubat hareketliliğini göremedik. Geçtiğimiz senelerde olsa Şubat ayına girer girmez bir canlılık olurdu ama son zamanlarda durumumuz pekiyi değil. Ufak ufak alışverişler var ama öyle çok beklediğimiz gibi bir durum yok. 14 Şubat Cuma günü bir yoğunluk bekliyoruz ama bekleyip göreceğiz” şeklinde konuştu.

Tüm hazırlıkları yaparak dört gözle Cuma gününü beklediklerini belirten Muğla Çiçekçilik İşletmecisi Recai Çamur, “İşler çok hareketli değil. Biz tüm hazırlıklarımızı yaptık 14 Şubat Cuma gününü bekliyoruz. Umarım o gün tüm esnaf için iyi geçer. Biz böyle günleri dört gözle bekliyoruz çünkü esnafa ilaç gibi gelen özel günlerdir. Geçtiğimiz zamanlarla kıyaslarsak gerçekten piyasada bir durgunluk var. Önceden çiçek ayırtan bile olurdu şimdi o da yok. Her şey çok pahalı. Bizim bile çiçekleri alışımız çok yüksek. Kar etmek için mecbur biz de yüksek satmak zorundayız. Fiyatlardan dolayı da vatandaşlar geri duruyor olabilir. Sevgililer gününde en çok gül ve orkide alınır ama onların bile satışı şu an az. Özel günde iş olmayacaksa ne zaman olacak” dedi.

Her yıl olduğu gibi vatandaşlar sevdikleri için alışverişini yapmaya başladı. Ancak harcamalar vatandaşın cebini bu yıl oldukça zorladı. Cüzdanında eğlenceye ayıracak para kalmayan vatandaş, alışverişe de çıkamaz hale geldi. Vatandaşın alım gücü bu sene, geçtiğimiz yıllara nazaran kötü durumda.  Menteşe’deki esnaflar da durgunluktan şikayetçi.

Bu haber toplam 666 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.