15 günlük bebeği sokağa attılar

15 günlük bebeği sokağa attılar
Muğla’da 15 günlük erkek bebek bir apartman girişine konularak sokağa terk edildi. Olayla ilgili olarak polis bir erkek ve bir kadının bulunması için...

Muğla’da 15 günlük erkek bebek bir apartman girişine konularak sokağa terk edildi. Olayla ilgili olarak polis bir erkek ve bir kadının bulunması için çalışma başlattı.

Muğla kent merkezinde gece saatlerinde Emirbeyazıt Mahallesi üzerindeki bir apartmanın girişinde bulunan bebeğin kimler tarafından sokağa terk edildiği belirlenemedi.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz akşam gece saat 22.00 sıralarında evine gitmekte olan bir vatandaş tarafından Emirbeyazıt Mahallesi Bayramçetinkaya Sokak üzerinde bulunan Karaca Apartman’ı girişinde yerde bir çocuk puşeti gördü. Puşet içerisinden ağlama sesinin gelmesi üzerine olay polise bildirildi. İhbarın ardından olay yerine gelen ekipler apartman girişine bırakılan puşeti incelediklerinde 15 günlük olduğu tahmin edilen bir erkek bebek ile karşılaştılar. Bunun üzerine olay yerine 112 İlk Yardım Ekibi çağrıldı. Sağlık görevlileri tarafından puşet içerisinden çıkarılan talihsiz bebek ambulans ile Muğla Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede tedavi atlına alınan küçük bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu ve 15 günlük olduğu tespit edildi.

Bir bayan ve erkek aranıyor

Olayla ilgili olarak küçük bebeğin kimler tarafından sokağa terk edildiğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Mahalle sakinleri tarafından polis ekiplerine küçük bebeğin sokağa terk edilmesinden kısa bir süre önce 20-25 yaşlarında başörtülü zayıf yapılı bir bayan ile 50 yaşlarında bir erkeğin, kucaklarında bebek ile mahalleden birkaç kez geçtiklerini öğrendi. Bu bilgi üzerine ekipler harekete geçti.  Polis telsizinden diğer ekiplere iki kişinin eşkâli anons edildi ve ekiplerden bu kişilere karşı duyarlı olması istenildi. Ancak gece saatlerinde yapılan tüm çalışmalara rağmen küçük bebeği sokağa kimler tarafından bırakıldığı tespit edilmedi. Olayın gerçekleştiği sokak üzerinde MOBESE sistemi bulunmamasından dolayı polis bölgeye yakın yerde bulunan kamera görüntülerini inceleme altına aldı.

Bu arada Muğla Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde ilk tedavisi yapılan talihsiz bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Hastanede tedavisi tamamlanan küçük bebek bakımı için Muğla Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvası’na götürüldü.

Bu haber toplam 452 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.