15 TEMMUZ KAHRAMANLARINA ÖDÜL

15 TEMMUZ KAHRAMANLARINA ÖDÜL
Fetullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz gecesi düzenlenen darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast için gelen darbeci askerleri...

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz gecesi düzenlenen darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast için gelen darbeci askerleri geri püskürten polis, sağlık ve yargı çalışanlarına başarı belgesi verildi.

Törene Vali Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Albay Oğuz Bavbek, Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve davetliler katıldı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, “15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçti. Bugün biz yaşayanlar olarak ders aldık ve alıyoruz. Emniyet mensuplarımızın o geceki kahramanlıklarını görmemezlikten gelemezdim. İşte 15 Temmuz Türkiye’mizin üzerinde özellikle planlanmış ve planın uygulandığı o saatlerde Marmaris’teki planın son değil, en önemli dalgası olması nedeniyle biz o dalganın etkisinden kurtulmak için dalgayı ötelemeye çalışmanın, her şeyiyle, durmaya gerek yok, göğsüyle bütün vücudu ve inancıyla bayrağımıza, devletimize, vatanımıza ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanı yapılacak bir olumsuz girişimde durmamız mümkün değildi” dedi.

Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya “15 Temmuz darbe gecesi ülkemizin bir takım kentlerinde karışıklıklar ve çatışmalar yaşansa da bu hain girişimin en önemli ve hayati aşaması ilimiz Marmaris ilçesinde gerçekleşmiştir. Gözü dönmüş darbeciler Marmaris’e bu milletin ve devletin Cumhurbaşkanına yönelmişler ve girişimlerinin başarısını Marmaris operasyonuna bağlamışlardır. Zira halkın sevip saydığı lideri Cumhurbaşkanı ele geçirilmiş bir toplumun darbeye tepki veremeyeceğine inanıyorlardı. Bugün burada başarı belgelerini takdim edeceğimiz personelimiz, o gece bu gayri meşru girişimi öğrenir öğrenmez talimatımızı dahi beklemeden heyecanla göreve koşmuştur. Başka Sayın valimizin ve sıralı amirlerinin emirlerini şevkle yerine getirmiş, görevlerini yerine getirirken bir an dahi tereddüt göstermemiş, yaşamını ortaya koymuş, yaralanmış ve şehit olmuştur. Bugün başarı belgelerini takdim edeceğimiz personelimiz o korkunç gece ölümü öldürmüşlerdir” dedi.

15 Temmuz kahramanlarının takdir belgeleri töreninde Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak 15 Temmuz ve tüm şehitler için dua etti. Törende suikast timi ile çatışmaya giren ve daha sonra suikast timinin yakalanmasına emeği geçen 83 Emniyet mensubu ile 13 sağlıkçı ve yargı çalışanlarına “Başarı Belgesi” ve plâketleri verildi.

Bu haber toplam 926 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.