15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN PEDALLAR ÇEVRİLDİ

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN PEDALLAR ÇEVRİLDİ
Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce 15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Yol Yarışı’nın dördüncüsü bu sene Ulusal düzeyde Menteşe-Marmaris arasında gerçekleşti. Etkinliğe 27 il ve 5 ülkeden 212 sporcu katıldı.İlki...

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce 15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Yol Yarışı’nın dördüncüsü bu sene Ulusal düzeyde Menteşe-Marmaris arasında gerçekleşti. Etkinliğe 27 il ve 5 ülkeden 212 sporcu katıldı.

İlki 2017 yılında düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Bisiklet Yol Yarışı’nın 4.sü bu sene Ulusal düzeyde Menteşe-Marmaris arasında yapıldı. Yerli yabancı 250’ye yakın bisikletçinin katılacağı yarış, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünden saat 09:00 da start alarak, Marmaris 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkında sona erdi.

Kadınlarda ve Erkeklerde Yıldız A-B, Gençler, Elitler ve Masterlar olmak üzere 14 ayrı kürsünün gerçekleştiği yarışta yarışmacılar 58 km’lik parkurda kıyasıya mücadele etti.

Bisiklet Yol Yarışı'na, 27 il ve 5 ülkeden 212 sporcu katıldı.

Tura katılan 212 sporcu, bisikletleriyle valilik önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Muğla'dan başlayan etapta bisikletçiler, 60 kilometrelik yolu yaklaşık 2 saatte aşarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı ve ayrılmasının ardından suikast timinin saldırıda bulunduğu otele ulaştı.

Turun startını Muğla Valisi Orhan Tavlı, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman verdi.

Bisikletçileri, güzergah boyunca polis helikopteri havadan takip etti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert; “ Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu senede bisiklet yarışımızı tamamladık. 15 Temmuz şehitlerimizi pedal çevirerek andık. Geçen sene pandemi nedeni ile yapamamıştık. Bu sene uluslararası katılımcılarımızın da teşrifi ile daha görkemli bir yarış yaptık. Her sene büyüterek, dünyaca bilinen bir yarış yapmak hedefimiz” dedi.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ise, bu yıl beşincisi gerçekleştirilen turu, uluslararası boyuta taşıdıklarını ifade etti.

Bu haber toplam 353 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.