17 YAŞINDAKİ KEMÇİN’İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ OLAY YERİNDE KEŞİF YAPILDI

17 YAŞINDAKİ KEMÇİN’İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ OLAY YERİNDE KEŞİF YAPILDI
Oğuzhan Kemçin’in Avukatı Sercan Avcı: “Her ne kadar sanık ve sanığın akrabaları olan tanıklar duruşmada maktulü olay yerinde göremediklerini ancak üçüncü kez geldiklerini söylemiş olsalar da olay yerine gelen polis memuru...

Oğuzhan Kemçin’in Avukatı Sercan Avcı: “Her ne kadar sanık ve sanığın akrabaları olan tanıklar duruşmada maktulü olay yerinde göremediklerini ancak üçüncü kez geldiklerini söylemiş olsalar da olay yerine gelen polis memuru çok rahatlıkla hareket halindeki bir arabadan da maktulün görünebildiğini, her hangi bir görünmeme durumu olmadığını söylemiştir.”

Muğla’nın Menteşe İlçesi Yeniköy Mahallesi’nde alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin’in, ölümüyle ilgili olay yerinde keşif yapıldı.

7 Temmuz tarihinde gece saatlerinde Yeniköy Mahallesi’nde evine gitmek üzere iken Mestan G.’nin kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin’in ölümünün ardından açılan davanın akabinde olay yerinde keşif yapıldı.

Keşifte olay yeri inceleme, bilirkişi ekipleri ve olay gecesi olay yerinde bulunan bir polis memuru bulundu.

Öte yandan keşfin yapıldığı esnada kendi rızasıyla olay yerine gelen tutuklu sanık Mestan G. ‘nin dayısı aynı zamanda Merkez Yeniköy Muhtarı olan Bayram G., polis memurunun olay gecesi gördüklerini anlatmasının ardından tekrardan dinlendi.

“İHBAR GELMEDİ”

Olayla ilgili konuşan tanık polis memuru şu ifadelere yer verdi:

“O gece devriyedeydik. Komiserimde yanımdaydı. Saat olarak, kayıtlarda olan saat bellidir. Devriye esnasında bu yolda bir kalabalık gördük. Ford transit araç ve yoğun bir kalabalık vardı. Onun öncesinde bize hiçbir şekilde ihbar gelmedi, tesadüfen oradan geçiyorduk, kabalığı görünce hemen geldik. Komiserime söyledim ve yaklaştık, yaklaşınca zaten orada yatan şahsı gördük. Hemen görünüyordu.”

“ŞAHIS APAÇIK BELLİYDİ”

Olay yerine yaklaştığında şahsın gözle görünür bir yerde olduğunu söyleyen polis memuru, “Hala kanları gözümün önünden gitmiyor. Apaçık belliydi. Işık vs. tutmanıza gerek yoktu. Öyle bir şey ki yavaşlayan her sürücü fark eder. Fazla yaklaşma şansımız yoktu, çünkü birikmiş otlar vardı. Bastığınız anda aşağıya düşme ihtimali vardı. O an da hemen ilk yapmamız gerekeni yaptık ve sağlık ekiplerini çağırdık.”

Olay yerinde muhtarı gördüğünü söyleyen polis memuru, “Muhtarın yanında 2 bayan ve 2 erkek vardı.” dedi.

Keşif esnasında olay yerinde bulunan, sanık Mestan G. ‘nin dayısı Merkez Yeniköy Muhtarı tanık Bayram G. tekrardan dinlendi.

“ÜÇÜNCÜKEZ GELDİĞİMDE 155’İ ARADIM”

Bayram G. şu ifadelere yer verdi: “Ben Oğuzhan’ı görmedim. Işık tuttuk telefonlarımızla hiçbir şey görünmüyordu. Olay yerine 3. kez geldiğimizde tam 155’ arıyordum, devriye atan polis memurları geldi. Telefonu kapatmadan, olayı anlatmaya başladım. Öncesinde, Allah çarpsın çocuğu hiç görmedim.”

Oğuzhan Kemçin’in Avukatları Sercan Avcı ve Selahattin Avcı, keşif sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Her ne kadar sanık ve sanığın akrabaları olan tanıklar duruşmada maktulü olay yerinde göremediklerini ancak üçüncü kez geldiklerini söylemiş olsalar da olay yerine gelen polis memuru çok rahatlıkla hareket halindeki bir arabadan da maktulün görünebildiğini, her hangi bir görünmeme durumu olmadığını söylemiştir. Bundan sonrası alınan bilirkişi raporlarından sonra inceleme ve beyanda bulunma şansımız olacaktır. Ayrıca mahkeme kararıyla muhtarın evinin de ölçümü yapıldı. Yaklaşık bir kilo metre olduğu, saatte yirmi kilo metre giden bir araçla mesafenin üç dakika olduğu hesaplandı. Bu hususta da bilirkişiler raporlarını düzenleyecek, ölçümler yapılacaktır. İsteğimiz genç kardeşimizin vefatında kimler sorumlu bunların ortaya çıkmasıdır. Bizde bunun için uğraşmaya devam edeceğiz.”

“İNŞALLAH HAK EDEN HAK ETTİĞİ CEZAYI ALIR”

Baba Özay Kemçin ise, “Çocuğun ilk çarpma anının olduğu, hemen on metre gerisinde ve düştüğü yerin hemen on metrede ilerisinde sokak lambası var. Zaten muhtarın yirmi dakika, otuz dakika diye söylediği mesafe hâkimin gözü önünde ölçüldü. Bisiklet hızıyla ve saatte yirmi kilo metre giden bir araçla üç dakikada muhtarın evine varıldı. Yürüyerek on dakika sürer, bisikletle de beş dakika sürer en fazla. İnşallah hak eden, hak ettiği cezayı alır. Avukatlarımız gerekenleri yapıyorlar, yalan beyanda bulunanlar cezasını çekerler de bizimde bir nebze olsun içimiz serinler.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 497 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.