178 Rus turist Muğla’da

178 Rus turist Muğla’da
Yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Rusya ile Mart ayında durdurulan uçuşlar 1 Ağustos Cumartesi günü itibariyle yeniden başladı. Uçuşların...

Yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Rusya ile Mart ayında durdurulan uçuşlar 1 Ağustos Cumartesi günü itibariyle yeniden başladı. Uçuşların başlamasıyla birlikte 178 Rus turist, Muğla’ya geldi. Rusya’dan Ağustos ayında 39 bin yolcu geleceğini söyleyen YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, Rusya’dan talep ve uçuş planlamalarının iyi olduğunu söyledi.

Haber Merkezi

Coronavirüs tedbirleri kapsamında Rusya ile Mart ayında durdurulan uçuşlar, normalleşme sürecine girilmesinin ardından 1 Ağustos Cumartesi günü itibariyle yeniden başladı. Uçuşların başlamasının ardından Muğla’ya 178 Rus turist geldi. “Rusya’dan talep ve uçuş planlamaları iyi” diyen YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, “Rusya’dan Ağustos ayında 39 bin yolcu gelecek. Sezon sonuna kadar yüz bin yolcuya ulaşacağımızı tahmin ediyorum” dedi.

Moskova Domodedovo Havalimanı’ndan kalkan uçak, saat 07.20’de Dalaman Havalimanı’na iniş yaptı.

Covid-19 nedeniyle yoğun tedbirlerin alındığı havalimanına aileleri veya arkadaşlarıyla gelen turistler, maske takarak uçaktan indi. Termal kameralardan geçen turistler, pasaport ve valiz işlemlerinin ardından servislerle konaklayacakları otellere hareket etti.

Öte yandan, gün içerisinde Rusya’dan Dalaman Havalimanı’na 5 uçuşun daha gerçekleştirileceği bildirildi.

“HEDEF 100 BİN RUS TURİST”

YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, bu süreçte güvenli turizmin ön plana çıktığına işaret ederek,  “Otellerin sertifikalandırılması ve alınan tedbirler, PCR Testlerinin havalimanları ve tüm sağlık kuruluşlarına yaygınlaştırılması çok önemli” dedi.

Rusya’dan gün içinde 5 uçağın geldiğine işaret eden Güvenç, şunları ifade etti:“İlk uçak sabah 07.00 de indi ve yüzde 94 doluluk ile geldi. Rusya’da uçuşa açılan 3 şehirde, Moskova, Petersburg, Rostov dan uçak planlamaları yapıldı. Rusya’dan talep ve uçuş planlamaları iyi. Rusya’dan Ağustos ayında 39.000 yolcu gelecek. Sezon sonuna kadar 100.000 yolcuya ulaşacağımızı tahmin ediyorum. Bu sene sezon kasıma kadar devam ediyor, normale göre uzadı. Ukrayna’da aynı şekilde devam ediyor ve ortalama doluluk yüzde 98. Ukrayna’dan Kiev, lviv ve Harkow’dan uçaklar geliyor. Ruslar deniz güneş kum tatilini seviyorlar, bu tatil şekli bir gelenek ve her zamanki gibi Türkiye yi tercih ediyorlar. Ukrayna’da aynı şekilde devam ediyor ve ortalama doluluk yüzde 98. Ukrayna’dan Kiev, lviv ve Harkow dan uçaklar geliyor. İngiltere giderek ivme kazandı. Ağustos ayında geçen seneye göre yüzde 55, Eylül ayında yüzde 73, Ekim ayında yüzde 98.5 oranında sayıları yakalayacağız. Biraz daha vakit olsa yüzde 100 olacaktı, turizmde V tipi toparlanma ivme hızlanıyor. Bu durum Türkiye turizminin çeviklik kabiliyetini ve Bakanlığımızın aldığı proaktif tedbirlerin ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor.”

Bu haber toplam 712 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.