185 Doktor Adayı Beyaz Önlük Giydi

185 Doktor Adayı Beyaz Önlük Giydi
NEVAL ÇOLAK- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) 2019-2020 eğitim öğretim yılı “Beyaz Önlük Giyme Töreni” gerçekleştirdi. MSKÜ Atatürk...

NEVAL ÇOLAK- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) 2019-2020 eğitim öğretim yılı “Beyaz Önlük Giyme Töreni” gerçekleştirdi. MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törene okula 144 Türkçe, 41 İngilizce dalında Tıp Fakültesi’ne yeni başlayan öğrenci katıldı.

MSKÜ Tıp Fakültesi’ne yeni başlayan öğrencilere önlük giydirme töreni düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Muğla Vali Yardımcısı Turgut Çelenkoğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Sağlık Müdürü İskender Gencer, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlman, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.

185 Doktor Adayı Beyaz Önlük Giydi

Tıp Fakültesi’ne başlayan doktor öğrencilere önlük giydirme programında konuşma yapan Muğla Vali Yardımcısı Turgut Çelenkoğlu; “Bu beyaz önlük zorlu bir eğitim öğretim hayatından sonra başarı ile sonuçlanır. Doktorlarımız hizmet kervanına katılırlar. Doktorluk, önemli bir meslek dalıdır. Ellili yıllarda üç tane fakülteye girişte sınav yapılırdı. Mekteb-i Mülkiye, Mekteb-i Harbiye ve Mekteb-i Harbiye olmak üzere. Bu, ne kadar önemli bir fakülteye girdiğinizin bir işareti olsa gerek. Hepinize başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Şimdiden hayırlı mezuniyetler diliyorum.” Dedi.

Doktorlukta insan sevgisinin her zaman en yüksek seviyede olması gerektiğini vurgulayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; “Başta altı yıllık eğitim nasıl biter gibi gelse de birden bakıyorsunuz ki elinize diplomayı almışsınız. Nitelikli yaşam ondan sonra başlıyor. Bu mesleğin bir takım bir takım etik kuralları var. Yaşam boyunca, yaşınız ne olursa olsun hekim olarak her zaman ihtiyaç duyulduğunda hizmet vermek durumundasınız. Aile yaşamınızda da meslek branşınıza göre daima aile yaşamınız ikinci planda mesleğiniz birinci planda olmak durumunda. Ben 27 yıl aktif Ortopedi ve Travmatoloji uzmanlığı yaptım. Şuanda başka görevde olmama rağmen hekimliğim her zaman en öndedir. Her zaman söylediğim şey, hasta ile aranıza parayı sokmayın. İnsan sevginiz en yüksek seviyede olması lazım. İnsanı sevmeyenin hekimliği çok rahat ve başarılı şekilde yapması çok zordur. Malzememiz insan ve onu en az ailemiz kadar yakın görmemiz ve onun sırlarını saklayıp ona her bakımdan katkı sağlamanız gerekiyor. Hayırlı olsun, dilerim mezuniyetinizde de beraber oluruz.” Şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi’ne yeni başlayan öğrencilere, öğrenim hayatlarında her zaman sabrı, kriz iletişimini ve hobilerinizden kopmamalarını tavsiye eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; Hekimlerin giydiği beyaz önlükler, içerisinde bir üniformadan daha fazla anlam barındıran özgünlüktedir. Bu üniformanın özgün anlamı hekimlerin belirli etik normlara uyduğunu ve mesleğe ait temel beceri ve değerlere hâkim olan standart rolleri sergileyeceğini vurgulamaktadır. Hekimlik açısından üniforma, onların merhametini ve bir başkasının tedavisi için gerekli bilgiyi kendilerinde bulundurduklarına dair sözsüz, özel bir anlam ifade etmektedir. Tıp Fakültesi’nde öğrenci olmak beyaz önlük giyerek başlar, mezuniyet günü edinilen Hipokrat yemini ile nihayete erer. Böylesine kutsal bir mesleğin icrası elbette büyük zorluklar barındırmaktadır. Ben sizlere her zaman sabrı, kriz iletişimini ve hobilerinizden kopmamanızı tavsiye ediyorum.” Dedi.

Atatürk’ün, Cumhuriyetin kuruluşunun akabinde; “Genel sağlık için esaslı olarak uygulanan önlemler kesintisiz tamamlanmalı ve genişletilmelidir. Cömert ve üretken olan Türk ulusu, sağlıkta sürekli teknolojik ilerlemelere erişince Türk yurdunu hızla dolduracak ve neşelendirecekgüçte olduğuna kimsenin kuşkusu yoktur.” Cümlesini hatırlatan Rektör Çiçek; “Bugün Atatürk’ün açtığı ufukta sorumluluklarımızı yerine getiriyor olmaktan büyük sevinç duyuyoruz. Tıp fakültemiz kısa sürede çok büyük başarılara ulaşmış, her geçen yıl teknolojik alt yapısını güçlendirmiştir. Bugün de geleceğin başarılı hekimlerine, uzmanlarına, bilim insanlarına beyaz önlük giydirecek oluşumuzdan onur ve gurur duyuyorum” diyerek konuşmalarına son verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Tıp Fakültesi’ne yeni başlayan öğrencilere doktor önlükleri, protokol üyeleri tarafından giydirilerek törene son verildi.

Bu haber toplam 595 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.