19 Mayıs coşkuyla kutlandı

19 Mayıs coşkuyla kutlandı
Muğla’nın Menteşe ilçesi Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.Menteşe’de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının...

Muğla’nın Menteşe ilçesi Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Menteşe’de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 102’nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Kutlama törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve dernek başkanları ve programda gösteri yapan öğrenci velileri katıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 102’nci yıl dönümü programı Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün çelenk sunumuyla başladı. Ardından saygı duruşu ve ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajları okundu.

Program Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman’ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajının okunmasıyla devam etti. Ömer İlman, 102 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da milli duygular içerisinde Samsun’a attığı ilk adımın Türk Milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunu dile getirdi. İlman, “Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle Atatürk’ün öncülüğünde 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Yüce Türk Milleti önce Kurtuluş Savaşını kazanmış sonrasında Cumhuriyetimizi kurmuştur. Ardından birçok alanda yapılan atılımlar cesur yürekli gençlerle gerçekleştirilmiştir. Atatürk gençlere olan güveni sebebiyle bu günü gençlerimize bayram olarak armağan etmiştir. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik beraberlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz” dedi.

Ömer İlman’ın mesajının okunmasının ardından gençlik merkezi gönüllülerinden Berrin Keleşoğlu, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine isimli eserini seslendirdi. Ardından İstiklal Şairimize İstikbalden Mektup Yarışmasında bölge birincisi olan Funda Parlak ödüllü mektubunu okudu.

Gençlik Merkezi Halkoyunları Öğreticisi Olgun Manap eşliğinde Zeybek Ekibi tarafından halk oyunu gösterisi sergilendi.

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü dolayısıyla protokol üyelerine 102 balon verilerek gökyüzüne bırakıldı.

Öte yandan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda bayraklar ve balonlarla süslü araçlar Menteşe sokaklarında müzik eşliğinde gezdi.

Bu haber toplam 444 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.