19 Mayıs kutlamaları çelenk sunumuyla başladı

19 Mayıs kutlamaları çelenk sunumuyla başladı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıldönümü kutlamaları çelenk sunma töreniyle başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce...

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıldönümü kutlamaları çelenk sunma töreniyle başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce gençlik haftası dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda sosyal mesafe kurallarına uyularak çelenk sunma programı düzenlendi.

Sinem Karakaya

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıldönümü kutlamaları dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Programa Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mutlu Uzun, kurum çalışanları ve genç sporcular katıldı.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programda sosyal mesafe kurallarına uyulduğu ve maske takıldığı gözlemlendi.

19 Mayıs kutlamaları çelenk sunumuyla başladı

Kutlamalar 19 Mayıs Salı günü devam edecek.

MUĞLA’DA 19 MAYIS OTOBÜSÜ GENÇLER İÇİN DOLAŞACAK

Öte yandan 5 gün sürecek olan ‘Gençlik Haftası’ kutlamaları kapsamında 19 Mayıs’a özel tasarımla giydirilen Bayram Otobüsü il merkezi dâhil olmak üzere bütün ilçelerde dolaşacak. 19 Mayıs Gençlik Otobüsü, turuna ilk önce 15 Mayıs Cuma günü Menteşe’de başlayacak. Ardından sırasıyla 16 Mayıs Cumartesi günü Ula, Marmaris ve Datça, 17 Mayıs Pazar günü Milas, Bodrum, Yatağan ve Kavaklıdere, 18 Mayıs Pazartesi günü ise Köyceğiz, Ortaca Dalaman, Fethiye ve Seydikemer ilçelerini turlayacak olan otobüs en son 19 Mayıs Salı günü tekrar Menteşe’yi turlayarak yolculuğunu bitirecek.

19 Mayıs kutlamaları çelenk sunumuyla başladı

Muğla’da yapılacak Bayram programı hakkında açıklama yapan Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “Bu yıl 19 Mayıs 1919 Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 101. yıldönümünü kutlamaktayız. 15 Mayıs’ta başlayacak olan Gençlik Haftamız 21 Mayıs’ta sona erecek. Bu yıl malum olduğu üzere Coronavirüs tedbirleri nedeniyle faaliyetlerimizi daha çok dijital ortamlara taşıdık. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla Gençlik Haftamız başlattık. Daha sonra Muğla Valimiz Sayın Esengül Civelek’in katkılarıyla yaptığımız 19 Mayıs temalı otobüsümüz ilimiz dâhil tüm ilçelerimizde gezecek. Gençlerimizle bir araya gelirken çeşitli hediyelerimiz olacak. Pandemi sürecinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Spor Ve Gençlik Bayramı’nı en etkin, en aktif şekilde dijital ortamda kutlamak için hazırlıklarımızı tamamladık. 15 ile 19 Mayıs tarihleri arasında her gün akşam saat 21.00’da başlamak üzere sosyal, kültürel sportif, sanat etkinliklerimiz, yarışmalarımızla zengin programlarımız olacak. Burada dijital ortamda gençlerimiz arasında çeşitli müsabakalar gerçekleştirilecek; şiir, marş ve türkü gibi kültürel etkinliklerimiz olacak. Muğla’mızın, gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Bu haber toplam 887 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.