“19 Mayıs Yolumuzu Aydınlatan Tarihi Bir Adımdır”

“19 Mayıs Yolumuzu Aydınlatan Tarihi Bir Adımdır”
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “19 Mayıs'ın 98....

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “19 Mayıs'ın 98. Yıldönümünde, Atatürk'ün düşüncelerini daha iyi anlamak, ilke ve devrimlerini korumak, laik Cumhuriyetimizi yaşatmak konusundaki kararlılığımızı, daha güçlü bir şekilde sürdürmek zorundayız.” dedi.

Mesajında Ulu Önder Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da Samsun'a çıkışı ile Türk Bayrağının özgürce dalgalandığını, bağımsız Türk Devleti'nin ve laik, çağdaş Cumhuriyet'in kurulmasının yolunun açıldığını kaydeden Başkan Gümüş, “Büyük Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışı millet olarak umutlarımızı canlandıran, varlığımızı güçlendiren, kaderimizi değiştiren, yolumuzu aydınlatan çok büyük bir adımdır. Bu tarihi adımın 98. Yıldönümünde, Atatürk'ün düşüncelerini daha iyi anlamak, ilke ve devrimlerini korumak, laik Cumhuriyetimizi yaşatmak konusundaki kararlılığımızı, daha güçlü bir şekilde sürdürmek zorundayız. Bizler var oldukça Cumhuriyetimize sahip çıkacağız” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bütün Ümidim Gençliktedir’ sözüyle geleceği ve laik Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğinin altını çizen Başkan Gümüş, “Atatürk, toplumumuza ve geleceğimiz olan gençlerimize akılı ve bilimi rehber göstermiştir.Bu yüzden gençlerimiz çağın dinamikleri doğrultusunda, kaliteli ve çağdaş bir eğitim alarak, Cumhuriyetimizin değerlerine bağlı, bilinçli ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, 98 yıl önce Milli mücadeleyi başlatan, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan savunmasında hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyorum.” dedi.

Bu haber toplam 852 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.