19 Mayıs’ın 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs’ın 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Muğla’da coşkuyla kutlandı.Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk...

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Muğla’da coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma töreni ile başlayan program ‘Ata’ya Saygı’ Gençlik yürüyüşüyle devam etti.

Programa Muğla Valisi Esengül Civelek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Jandarma Komutanı Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Hüseyin Çiçek, Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, , İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz, , milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Yürüyüşün ardından Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen tören, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Aksaz Deniz Üst Bandosu gösterisi, sporcuların geçişi, oratoryo gösterisi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Halk oyunları ekibi zeybek gösterisi, Muğla rahvan binicilik at yarışçıları ve yetiştiricileri spor kulübü gösterisi ve spor gösterileri ile devam etti.

Gençler; Türk Milleti’nin geleceği, yarınların teminatıdır diyerek günün anlam ve önemini belirten  konuşmayı yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman; “Bugün milletimizin Atatürk’ün önderliğinde başlayan Kurtuluş Mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olarak 19 Mayıs 1919’un 100. Yıl dönümü. Bundan tam 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da milli duygular içerisinde Samsun’a attığı ilk adım Türk milletinin bağımsızlığını kazanma da ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. Milli mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 100. Yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten yaşamaktayız. Sevgili gençler, geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptir. Bu bilinçle Atatürk’ün öncülüğünde 19 Mayıs 1919 da ilk bağımsızlık ateşini yakan yüce Türk milleti önce kurtuluş savaşını kazanmış akabinde Cumhuriyet’imizi kurmuştur. Ardından birçok alanda yapılan yatırımlar genç ve cesur yüreklerle gerçekleştirilmiştir. Bu nedenle Atatürk gençlere olan inancıyla bugünü siz gençlere bayram olarak armağan etmiştir. Biliyoruz ki Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Sizlerin de ‘vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ sözünü rehber edinerek çok çalışıp ilerde şahsınıza verilecek görevleri en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınızı kutlu yorum. Bu toprakları bizlere vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Sporculara ödül takdimi, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Takımı’nın Samsun Valiliği’nden teslim aldığı Türk Bayrağı’mızın takdimi ve gençlik panayırına geçiş gerçekleştirildi. Sınırsızlık Meydanı’nda stantların gezilmesinin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekibinin gösterisiyle program son buldu.

Sinem Karakaya – Neval Çolak

Bu haber toplam 379 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.