“1919 İstanbul Ağlarken” Seyirciyle Buluştu

“1919 İstanbul Ağlarken” Seyirciyle Buluştu
“1919 İstanbul Ağlarken” adlı oyun seyirciyle buluştu. Muğla Sahne Tiyatrosu ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışması olan “1919 İstanbul Ağlarken” adlı iki perdelik dram oyunu seyirci karşısına çıktı....

“1919 İstanbul Ağlarken” adlı oyun seyirciyle buluştu. Muğla Sahne Tiyatrosu ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışması olan “1919 İstanbul Ağlarken” adlı iki perdelik dram oyunu seyirci karşısına çıktı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde Turan Özdemir Tiyatro Haftası kapsamında oynanan ve Milli Mücadele Dönemi’nde tiyatronun ve aşkın zorluğunu anlatan oyuna ilgi oldukça yoğundu.

Muğla Sahne Tiyatro Derneği’nin sosyal içerikli oyunları oynamaktan her zaman gurur duyduğunu belirten oyunun yazarı ve yönetmeni Utkan Özüpak; “Bizim için çok yorucu oldu ama bize büyük keyif verdi. Tiyatro karanlık bir salonda sadece tek beyaz bir ışığın yandığı bir anda sahneye çıktığınızda dünyanın aslında olmadığını ve nerde olduğunuzu unuttuğunuzu fark ettiğiniz yerdir. Oyun biter, perde iner ve seyirci başladı mı alkışlamaya işte o anda yaşadığınızı anlarsınız. Seyircisi, oyuncusu, salondaki tüm teknik ekibiyle birlikte muhteşem bir geceydi. Bin kişinin üzerinde seyirciye oynamak ve oyun sonu ayakta alkışlanmak harika bir duygu. Sahnede bizleri tebrik eden tüm dostlarımıza minnettarım. Salona sığmayan hatta ayakta izleyen seyircilerimizin ayaklarına sağlık. Muğla Sahne Tiyatrosu oyuncularını da gönülden kutluyorum.”

Oyuna yarım saat kala salonda boş yer bırakmayan Muğla Sahne Tiyatro Derneği oyuncuları gösterimin sonunda ayakta alkışlandı.

Bu haber toplam 611 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.