2.700 Atık Pil Toplandı

2.700 Atık Pil Toplandı
Muğla Belediyesi tarafından eski belediye binasına yerleştirilen, çocuklarımızın geri dönüşüme ve çevre temizliğine olan ilgisini arttırmaya yönelik...

Muğla Belediyesi tarafından eski belediye binasına yerleştirilen, çocuklarımızın geri dönüşüme ve çevre temizliğine olan ilgisini arttırmaya yönelik çalışmalarından biri olan atık piller karşılığında çocuklarımıza sakız veren atık pil toplama makinesi büyük ilgi gördü.

Muğla Belediyesi Çevre Mühendisi Erdem Şenel “Eski Belediye Binasına yerleştirilen makinelerde son 5 ay içerisinde yaklaşık 2.700 adet pil toplandı. 1 adet küçük pilin yaklaşık 4m3 toprağı kullanılamaz hale getirebileceği düşünüldüğünde, ortalama 10.800 m3 toprağı kirletme potansiyeli olan pillerin çöpe atılması özellikle çocuklarımız sayesinde engellenmiş oldu. Kullanılabilir durumda olan pilleri iade eden makine çocuklara tasarruf konusunda da örnek olmaktadır.” dedi. Açıklamalarına devam eden Çevre Mühendisi Şenel “2011-2012 eğitim öğretim yılı içerisinde TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları) Derneği ile Muğla İli içerisinde yapılan atık pil toplama yarışmasında Atatürk İlköğretim Okulu birinci olarak masa tenisi masası almaya hak kazanmıştı. 2012-2013 eğitim öğretim yılı yarışması için ödüllerini arttıran dernek Muğla İli genelinde öğrenci başına en fazla atık pil toplayan okula fotokopi makinesi, spor malzemeleri ve satranç takımları hediye olarak vereceğini Belediyemize bildirdi. 2011-2012 eğitim öğretim yılı içerisinde 470 kg pil toplanan Belediyemiz Sınırları içerisindeki okullarda, 2012-2013 eğitim öğretim yılı içerisindeki hedefimiz 700 kg’dır. Okullarımız dahil olmak üzere 95 noktada 161 adet pil kutumuz mevcut olup ve bu sayıyı arttırmak için talep eden iş yerleri, kamu kurum ve kuruluşlarına ücretsiz olarak atık pil kutusu veriyoruz.” dedi.

Önümüzdeki dönemlerde çeşitli kampanyalarla çocuklarımıza geri dönüşüm için bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Erdem Şenel son olarak “Çocuklarımıza, velilerimize ve öğretmenlerimize emekleri ve duyarlı davranışları için teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu haber toplam 475 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.