2 bin 660 haneye nakdi yardım

2 bin 660 haneye nakdi yardım
Coronavirüs önlemleri kapsamında Menteşe Kaymakamlığı’nca “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı”  adı altında Muğla’nın Menteşe...

Coronavirüs önlemleri kapsamında Menteşe Kaymakamlığı’nca “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı”  adı altında Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde ikamet eden ihtiyaç sahibi 2 bin 660 haneye 1000‘er lira nakdi yardım yapıldı.

Neval Çolak

Coronavirüs önlemleri kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Muğla ilinde de önlem ve ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlar sürüyor.

Bu kapsamda Muğla’nın merkez Menteşe İlçesi’nde “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı”  adı altında ihtiyaç sahibi ailelere nakdi para yardımı yapıldı. Destek programı kapsamında Menteşe Kaymakamlığı tarafından ihtiyaç sahibi 2 bin 660 haneye 1000’er lira nakdi yardım yapıldı.

Yaşlı aylığı, engelli aylığı, engelli yakını aylığı, silikozis aylığı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakit yardım, muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli nakit yardım, öksüz yetim yardımı, muhtaç asker çocuğu yardımı, şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, çoklu doğum yardımı, psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan tüberküloz ve sspe hastalarını içine alan merkezi sosyal yardım kapsamında Bin 307 haneye “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı”  (FAZ-1) ile 1000 lira nakdi ödemeleri, PTT, emniyet ve jandarma görevlileri aracılığı ile yapıldı.

VİRÜSTEN ETKİLENMİŞ BİN 353 İHTİYAÇ SAHİBİ HANEYE YARDIM

Coronavirüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş, ihtiyaç sahibi tüm kesimlere el uzatmak için “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı” (FAZ-2) adı altında sosyal yardım ödemesi için halihazırda sosyal yardım alan ve FAZ-1 de dağıtılan 1000 TL'lik destekten faydalanmamış, Bin 353 haneye 1000'er lira nakdi destek yine PTT, emniyet ve jandarma görevlileri aracılığı ile dağıtılacağı bildirildi. Bu yardımlarla Menteşe’de ikamet eden ihtiyaç sahibi 2 Bin 660 haneye 1.000’er liralık nakdi yardım yapılmış olacağı öğrenildi.

FAZ-2 yardım programından yararlanan hanelere en kısa sürede bu ödemelerin yapılması için başta kolluk kuvvetleri olmak üzere ilçe milli eğitim ve müftülükçe görevlendirilen 24 personel, dağıtım işinde görev aldığı bilgisi verildi.

Bu haber toplam 730 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.