2. El Eşyada İşler Kesat

2. El Eşyada İşler Kesat
Sinem KARAKAYA - Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde 2. el satış yapan esnaflar işlerin durgun olmasından yakınıyor. Sıkıntılarını dile getiren esnaflar,...

Sinem KARAKAYA - Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde 2. el satış yapan esnaflar işlerin durgun olmasından yakınıyor. Sıkıntılarını dile getiren esnaflar, en çok işlerin düştüğünden ve kiraların yüksek olmasından şikâyetçi.

16 Eylül itibariyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin başlamasıyla birlikte Muğla’ya gelen öğrenciler yerleşmeye başladı. Fakat kiraların yüksek olması nedeniyle 2. El eşya satan esnaflar, öğrencilerin kiraların yüksek olması sebebiyle kiraya değil daha çok aparta çıkarak 2.el eşya almadıklarını, işlerin kesat olduğunu söyledi.

Kiraların yüksek olmasından dolayı öğrencilerin ev kiralayıp eşya almadıklarını, apartta ve devlet yurdunda kaldıklarını vurgulayan 2. el eşyacılar; “ 2. el eşya satışları şu anda apartlardan dolayı eskisi gibi değil. Devlet yurdunun yanı sıra dayalı döşeli apartlar varken öğrenciler boş ev kiralayıp da eşya almıyorlar. Eski işler yok. Muğla öğrencilerle ayakta kalan bir şehir ama öğrencilerin kıymetini bilen yok. Kiralar düşürülmeli ki öğrenciler ev kiralayıp içini döşesin. En temel ihtiyaç olan baza yatak ve buzdolabının satışları bile çok düşük. Müteahhitler 45 metre kare ev yapıyor. Öğrenciler eşyayı nereye sığdırsın? Akıllı telefonlar var, herkes internetten alışveriş yapıyor artık. Teknolojinin ilerlemesi esnafı öldürüyor. ” Diyerek kiraların düşürülmesi için yetkililerden yardım istedi.

Bu haber toplam 525 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.