2018 Dünya Ralli Şampiyonası Marmaris’te

2018 Dünya Ralli Şampiyonası Marmaris’te
Dünya Ralli Şampiyonasının bir ayağı 2018 yılında Muğla ve Marmaris’te  yapılacak. 13 yarıştan oluşacak olan Dünya Ralli Şampiyonasının 10. yarışı...

Dünya Ralli Şampiyonasının bir ayağı 2018 yılında Muğla ve Marmaris’te  yapılacak. 13 yarıştan oluşacak olan Dünya Ralli Şampiyonasının 10. yarışı  13-16 Eylül tarihlerinde Marmaris’te düzenlenecek. Yarışları dünya üzerinde 700 milyon kişinin izlemesi bekleniyor.  Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED Başkanı Serkan yazıcı “ Dünya rallisinin bir etabının ülkemizde yapılacak olması gurur verici” dedi.

Avrupa Ralli Kupası kapsamındaki Balkan Ralli Kupası’nın final yarışı geçtiğimiz hafta sonu Muğla’nın Marmaris ilçesinde yapılmıştı. Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu FIA'nın ralli komisyonu, Marmaris'te hafta sonu gerçekleşen Marmaris Rallisi'nin 2018'de Dünya Ralli Şampiyonası'na dahil edildiğini resmi olarak açıkladı.

FIA Ralli Komisyonu Başkanı Jarmo Mahonen ve FIA Güvenlik Delegesi Michele Mouton'un yanı sıra bu yarışı gözlemleyip, değerlendirmek için Marmaris'e gelen uluslararası otorite FIA'nın diğer yetkilileri, etapların kalitesi ve servis alanına hayran kaldıklarını dile getirdiler. Dünya Ralli Şampiyonası'nda (WRC) mücadele eden M-Sport World Rally Team ile Toyota Gazoo Racing yetkilileri de gelecek yıl mücadele edecekleri Marmaris Rallisi için tatil beldesinde detaylı incelemelerde bulundular.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED'in Başkanı Serkan Yazıcı "Dünya Ralli Şampiyonası'nın ülkemize yeniden gelmesi için gerçekten çok çalıştık, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Marmaris'e gelerek rallinin startını veren Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak'ın bize verdikleri destekle kusursuz bir organizasyona ev sahipliği yaptık. Elbette Muğla Valimiz, Marmaris Belediye Başkanımız ve diğer tüm yetkililer verdikleri destekler ve sağladıkları imkanlarla bu başarıyı yakalamamızı sağladılar. Dünya Ralli Şampiyonası'nın ülkemize geri gelmesinden çok memnunuz ve unutulmayacak muhteşem bir organizasyon yapmak için çok çalışacağız" dedi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 921 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.