2019 Genç Bilim İnsanı Teşvik Ödülü Muğla’ya Geldi

2019 Genç Bilim İnsanı Teşvik Ödülü Muğla’ya Geldi
Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı'nın düzenlediği "2019 Genç Bilim İnsanı" yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.  Ortak yaşam Geliştirme Vakfı...

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı'nın düzenlediği "2019 Genç Bilim İnsanı" yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.  Ortak yaşam Geliştirme Vakfı tarından düzenlenen “Genç Bilim İnsanı” yarışmasının teşvik ödülünü Muğla kazandı. İstanbul Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilen ödül törenine akademisyenler, sanatçılar, ödül kazanan genç bilim insanları, siyasetçiler ve çok sayıda konuk katıldı.2019  Genç Bilim İnsanı ödülleri sahiplerini bulurken “Genç Bilim İnsanı Teşvik Ödülünü”  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Elemanı Araş. Gör. Orhan Kahya aldı.

MSKÜ Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Elemanı Araş. Gör. Orhan Kahya, C. Ergin Ekinci ile birlikte yazdığı “Ebeveyni Mahkum Olan Çocukların Okul Yaşantıları” konulu makalesiyle 2019 Genç Bilim İnsanı Teşvik Ödülüne layık görüldü.

Makale ve ödül ebeveyni mahkûm olan çocuklara adadığını belirten Kahya;

2019 Genç Bilim İnsanı Teşvik Ödülüne layık görülen bu çalışmada, eğitim sisteminin dezavantajlı gruplarından birisi olan mahkûm ebeveyne sahip çocukların okul yaşantılarını inceledik. Türkiye’de ebeveyni mahkûm olan (tahmini) 400 bin çocuk vardır. Bu çocukların okul terk, devamsızlık, etiketlenme, ekonomik güçlükler gibi sorunlar yaşadığını ortaya koyduk.

Dolayısıyla, farkında olmadan bu çocukları hayattan nasıl dışladığımız gerçeğiyle yüzleştik Eğitim sistemindeki başarıyı yakalamanın ön koşulu, dezavantajlı tabakayı en aza indirmek hatta ortadan kaldırmaktır. Eğitimde yerel, ulusal ve evrensel başarıyı sağlayabilmenin yolu sivri tepelerin törpülenmesinden değil, çukurların doldurulmasından geçer. Eğitim sistemindeki en derin çukurlardan birisi de fırsat ve olanak eşitsizliğidir. Dezavantajlı çocukların problemleri, ihtiyaçları ve bunlara çözüm önerisi getirecek araştırma, politika ve uygulamalara ihtiyaç vardır.Bu ödüle layık görüldüğüm için son derece mutlu oldum ve onurlandım. Bu, hayatımın en güzel anlarından biri. Burada sizlerle olmak harika. Genç bilim insanlarına yönelik böyle destekler ve ödüller, toplumsal problemlere yönelik çözüm önerileri geliştirebilecek genç araştırmacıları teşvik etmektedir. Çünkü yeni problemler eski çözüm önerileriyle değil, ancak yenilikçi bir yaklaşımla çözülebilir. Gençlerin bakış açıları ve enerjisi sayesinde dinamik ve değişime yönelik adımlar atılacağına inanıyorum.Çalışmayı birlikte yürüttüğümüz danışmanım Prof. Dr. C. Ergin Ekinci’ye desteği, sağladığı özerklik ve özgürlük ortamı için çok teşekkür ederim. Akademik tavır ve yöntem konularında fikirlerinden beslendiğim ve bu çalışmaya önemli katkılar getiren kıymetli hocam Doç. Dr.

Mustafa Sever’e teşekkür ederim. Birlikte araştırma yapmak başta olmak üzere birçok konuda paylaşımda bulunduğum değerli dostlarım Dr. Ali Yakar ve Dr. Halim Sarıcaoğlu’na kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Düşünceleriyle ilham kaynağım olan değerli hocam Prof. Dr. Ayhan Aydın’a teşekkür ederim. “An bir armağandır” sözüyle ufkumuzu genişleten Dekanımız Prof. Dr. Bilal Duman Hocama teşekkür ederim. Çalışma şartlarımızın daha kaliteli, yenilikçi, dinamik, toplumsal ve estetik duyarlılığı yüksek olması için yüksek enerji harcayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’e teşekkür ederim.Tüm eğitim hayatım boyunca benden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, her zaman yanımda olan sevgili anne ve babama teşekkürlerimi sunuyorum. Size layık bir evlat olmak için elimden geleni yapacağım. Ve belki de en büyük teşekkürü hak eden kişi, beni olduğumdan daha iyi kılan, her başarımda payı olan o muhteşem insan, kıymetli eşime sevgiler gönderiyorum, desteği için teşekkür ederim, iyi ki varsın. Bugün beni yalnız bırakmayan değerli abime teşekkür ederim.Son olarak benimle görüşme yapmayı kabul eden mahkûm çocuklarına şükranlarımı sunuyorum. Bu makale ve ödül ebeveyni mahkûm olan çocuklara adanmıştır. Başta ebeveyni mahkûm olan çocuklar olmak üzere eğitim sistemindeki tüm dezavantajlı gruplar hakkında farkındalık gelişmesine katkı sağlamasını umuyorum.

Ödül alan araştırmacıları tebrik ederim,

Kıymetli misafirler bugün iyi ki buradasınız, katılımınız ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” Dedi.

Bu haber toplam 719 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.