2019’da 26 Bin Ton Asfalt Yollara Serildi

2019’da 26 Bin Ton Asfalt Yollara Serildi
Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Açık Mikrofon" toplantılarında, Karaovalı çiftçilerin başlıca talepleri arasında yer alan yol sorunları...

Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Açık Mikrofon" toplantılarında, Karaovalı çiftçilerin başlıca talepleri arasında yer alan yol sorunları Başkanı Ahmet Aras'ın talimatıyla giderildiği kaydedildi.

Hizmet odaklı bir çalışma ilkesiyle vatandaşın ihtiyaçlarına cevap veren Bodrum Belediyesi, ilçe genelindeki yol bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yol çalışmaları sorunlarının giderilmesi konusunda, Bodrum Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre; “Turizm sezonu sonrasında Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Karaova Bölgesi’ndeki mahallelerde başlattıkları çalışmalar kapsamında, Çamlık Mahallesinde Bin 450 metre, İrmene Mahallesinde Bin 200 metre, Kumköy Mahallesinde Bin 850 metre, Çamarası Mahallesinde 2 bin 170 metre, Bahçeyakası Mahallesinde 500 metre ve Pınarlıbelen Mahalle'sinde ise 150 metre olmak üzere toplamda 7 bin 320 metre yeni yol açıldı.”

Açıklamada, 2019 yılında, asfalt üretim tesisinde 53 bin ton asfalt üretildiği ve bunun 27 bin tonu Büyükşehir belediyesine bağlı su ve kanalizasyon işlerinin yaptığı kazı sonrası tamiratlarda yama olarak kullanıldığı ifade edildi. Üretilen asfaltın geri kalanı ise yaklaşık 26 bin tonu ilçe genelindeki cadde ve sokaklarda kullanıldığı belirtildi.

EKİPLER SADECE YOL YAPMIYOR

Yol çalışmaları kapsamında yapılan açıklamada Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yol açma ve onarım çalışmalarının yanı sıra sosyal projelere de imza attığı vurgulandı. Fen İşleri Müdürlüğü'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Önder Batmaz çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Bodrum'da iki farklı bölgede 5-6 mahallenin faydalanabileceği ortak bir noktada çok amaçlı salonlar yapılacak. Çok amaçlı salon yapımı için yer tespiti ve proje çalışmaları devam ediyor. Bunun dışında belediye ekiplerimiz, ihtiyaç duyulan noktalara menfez yapımı ile gerekli noktalardaki şarampol açma çalışmalarını yaparak yolların ömrünü uzatıyor. Ayrıca, 2020 yılında da sathi kaplama çalışmaları devam edecek. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmaları kapsamında; beton, stabilize, ham yol çalışmalarının yanı sıra klasik parke yapımı, yol tesviye çalışmaları, kaldırım tamiratları, taş duvar imalatı, yağmur suyu uzaklaştırma çalışmaları, mazgal temizlikleri, meydan düzenlemeleri gibi işler titizlikle yürütülmeye devam ediyor.”

Bu haber toplam 350 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.