2020 Bütçesinin Yüzde 54’ü Tarımsal Desteklemelere Ayrıldı

2020 Bütçesinin Yüzde 54’ü Tarımsal Desteklemelere Ayrıldı
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ziyaretlerine Ortaca ile devam etti. Meyve Sebze Tarımsal Kooperatiflerine ziyarette bulunan Saylak, daha sonra...

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ziyaretlerine Ortaca ile devam etti. Meyve Sebze Tarımsal Kooperatiflerine ziyarette bulunan Saylak, daha sonra Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir’i makamında ziyaret etti.

Göreve başladığı günden itibaren üreticileri ziyaret eden İl Müdürü Saylak, ziyaretlerine Ortaca ’da devam etti. Saylak, 2015 yılında Tarım ve Orman Bakanlığının “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi” kapsamında 250 ton depo kapasitesi, 10 bin ton ürün işleme kapasitesine sahip Ortaca Meyve Sebze Tarımsal Kooperatifine ait Ormeskoop ürün işleme ve paketlemesinin de yapıldığı soğuk hava deposunu ziyaret ederek, Ortaca Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda Ormeskoop’un da Başkanı olan Salim Çöllü tarafından bilgilendirildi.

Ortaca Ziraat Odası BaşkanıSalim Çöllü; “Yurt dışında Romanya’nın Moldovya Belediyesi ile ortaklaşa bir proje yürütmeyi planlıyoruz. Ortaca Belediye Başkanlığı, Ormeskoop, Ortaca Meslek Yüksek Okulu, Ziraat Odası ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte bu projeyi yürüteceğiz. Üretici paydaşlarına eğitimler gerçekleştireceğiz. Ayrıca Ortaca İlçesinde yeni bir hale ihtiyacımız var. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerin hallerinden kooperatif olarak yer talebimiz var. Bu konuda Bakanlığımızın desteğine ihtiyacımız var” diyerek hedeflerini ve taleplerini dile getirdi.

Üreticilere bol bereketli bir yıl diliyorum diyerek sözlerine başlayan İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak; “125 ortakla kurulan ve hepsi çiftçi olan Ormeskoop’un işletmesinde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Ortaca ilçemizde yılda 80 bin ton domates, 70 bin ton limon, 60 bin ton nar ve 30 bin ton portakal üretiliyor. Ortaca bu anlamda Muğla’dan yurt dışına yaş meyve sebze ihracatı için çok önemli bir bölgemiz. Sayın Bakanımızın her fırsatta dile getirdiği gibi, üretici örgütü, birlik ve kooperatif olmanın önemini vurgulamak istiyorum. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Ekonomik saldırılara maruz kalıyoruz. Fakat yine de Bakanlığımız 2020 bütçesinin %54’ ü Tarımsal Desteklemelere ayrıldı. Ben ve ekibim 7 gün 24 saat emrinizdeyiz. Tarımın siyaseti olmaz, tüm üreticilerimizin yanındayız. 2020 yılında ilçelerimizden Ula, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman’da İl ve İlçe Teşkilatları, Belediyeler, Ziraat Odaları, İhracatçı Birlikleri ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte topyekûn Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele çalışmaları yapmak istiyoruz” dedi.

MAK Mühendislik Ltd. Şti’ ait 1500 ton kapasiteli M.EGE soğuk hava tesisini, Atilla Berkel’ e ait 1100 ton kapasiteli nar depo soğuk hava tesisini, Murat Karaman’ a ait 700 ton kapasiteli Karaman Tarım Ltd. Şti.’yi ziyaret eden Saylak, çalışan işçilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi.

İl Müdürü Saylak, daha sonra Ortaca’ da bulunan ve 1980’li yıllardan bu yana domates yetiştiriciliği yapan Mehmet Bulut’a ait ejder meyvesi serasını ziyaret etti. Üretici Mehmet Bulut’tan ejder meyvesinin üretimi ile ilgili bilgiler aldı.

Bu haber toplam 640 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.