2020 Ehliyet Fiyatları Belli Oldu

2020 Ehliyet Fiyatları Belli Oldu
SİNEM KARAKAYA- Yeni yılla birlikte ehliyet almak için sürücü kurslarının kapısını çalan sürücü adayları, zamla karşılaştı. 2020 ehliyet fiyatlarına...

SİNEM KARAKAYA- Yeni yılla birlikte ehliyet almak için sürücü kurslarının kapısını çalan sürücü adayları, zamla karşılaştı. 2020 ehliyet fiyatlarına gelen zamlar belli oldu. 2020 yılı için A1, A2, A ile B, C, D ve F sınıfı ehliyet ücretleri belli oldu. Ayrıca ehliyet kart bedeli ve Polis Vakfı'na yapılacak bağış ücreti de zamlandı.

2020 yılı için ekim ayı enflasyonuna göre açıklanan ehliyet fiyatları belli oldu. Bu oran aynı zamanda 2020 yılında vergi, harç ve cezaların ne kadar olacağı konusunda da belirleyici olacak. Bu oranla birlikte ehliyet ücretleri, ehliyet kart bedeli ve Polis Vakfı Ücreti de zamlanacak.

Zamlı fiyatlarla 2020 yılı ehliyet ücretleri şu şekilde; A1-A2-A sınıfı ehliyet ücreti 249 TL, B sınıfı ehliyet ücreti 751 TL, F sınıfı ehliyet ücreti 249 TL, C ve D sınıfı ehliyet ücretleri 1254 TL, Sürücü belgesi (Ehliyet) kart bedeli 202 TL, Polis Vakfı Ücreti 38 TL.

Buna göre A1, A2 veya A sınıfı (yani motosiklet ehliyeti) ehliyet alacak olan bir kişi 2020 yılında toplam 489 TL ödeyecek. B sınıfı (yani otomobil ehliyeti) ehliyet almak için 2020'de ödenecek olan ücret 991 TL'yi bulacak. C ve D sınıfı ehliyet almak isteyenler 1494 TL, F sınıfı ehliyet almak isteyenler ise 489 TL ödeyecek.

Nüfusuna göre araç sayısında önde gelen illerden biri olan Muğla’da vatandaşlar ehliyet almak için yarışıyor. 2019 yılı ile 2020 ehliyet fiyatlarını değerlendiren Kaptan Yavuz Sürücü Kursu sahibi Yavuz Benzer; “ Eğitim maliyetlerini, araç giderlerini, sınavlarda görev alan eğitimcilerle uzman öğreticilerin maliyetlerini hesaplayıp o ille ilgili enflasyonu da dikkate alarak bir taban fiyat oluşturuluyor. Zamlar buna göre göre belirleniyor. Her şeye zam gelen bir dönemdeyiz. Zam olmamasını bizde isteriz ama bizim elimizde olan bir şey değil maalesef. Adaylar da ehliyet fiyatlarını pahalı buluyor” dedi.

“Ehliyet Sınavları Her Dönem Zorlaşıyor”

Eğitime önem verilmesi, trafik kazalarının önlenmesini ve daha dikkatli araç kullanılması için ehliyet almanın zorlaştığını dile getiren Yavuz Benzer; “ Ehliyet almak her geçen dönem zorlaşıyor. Çünkü eğitime önem verilmesi, trafik kazalarının önlenmesini ve daha dikkatli araç kullanılması için böyle tedbir alınıyor. Bu yüzden de ehliyet sınavları her geçen dönem zorlaşıyor” şeklinde konuştu.

Ehliyet alacak adayları uyaran Benzer; “ Biz sürücü kursları olarak, adayların iyi eğitim almalarını, derslere katılmaları, trafiğe çıkabilmek ve daha dikkatli araç kullanmalarını Kaptan Yavuz Sürücü Kursu olarak adaylarımıza en iyi şekilde bilgili ve bilinçli bir şekilde eğitim vererek Sürücü belgesi vermek amacındayız. Sürücü kursları, 34 saat teorik ve 16 saat direksiyon eğitimini vermek zorunda. Sürücü adaylarımız kesinlikle bu eğitime katılmalıdır. Güvenli bir trafik için hem teorik hem de direksiyon anlamında eğitim olmazsa olmaz. Eğer biz güvenli bir trafik içerisinde yaşayıp, kazalardan uzak durmak istiyorsak, sürücü kursları en iyi şekilde bu eğitimleri vermek zorunda. Biz de en iyi eğitimi verme gayretindeyiz” dedi.

Öte yandan ehliyet yenileme tarihini hatırlan Kaptan Yavuz Sürücü Kursu sahibi Yavuz Benzer, ehliyet yenileme tarihinin 31.12.2020’de son olduğunu belirtti.

Bu haber toplam 9090 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.