2050’ye kadar yetecek su projesi onaylandı

2050’ye kadar yetecek su projesi onaylandı
AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan ve İl Başkanı Kadem Mete, Muğla’nın Menteşe ve Ula ilçelerinin içme suyu ihtiyacını 2050’ye kadar karşılayacak dev Muğla İçme Suyu Projesi’nin onaylandığı...

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan ve İl Başkanı Kadem Mete, Muğla’nın Menteşe ve Ula ilçelerinin içme suyu ihtiyacını 2050’ye kadar karşılayacak dev Muğla İçme Suyu Projesi’nin onaylandığı müjdesini verdi.

AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan ve AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, 621 milyon 250 bin lira bedelli Muğla İçme Suyu Projesi’nin 2021 yılı yatırım programına alınarak onaylandığı müjdesini verdi.

2050 yılına kadar Muğla merkez Menteşe ilçesi ve Ula bölgesinin içme suyu ihtiyacını yüksek bir kaliteyle karşılayacak olan Muğla İçme Suyu Projesi kapsamında 2 bin metrelik Sandras Dağı Zirvesi’nde projeye göre 12 kilometrelik yer altı tünelleri, baraj, isale hattı, depo, arıtma tesisi gibi bölümler yer alacak.

Milletvekilleri Demir ve Gökcan projenin bütçe yönünden Muğla’nın en büyük yatırımı olacağına dikkati çekti.

Projenin hayata geçmesi için birçok temas ve ziyaretlerde bulunan milletvekilleri yaptıkları açıklamada; “Sandras Dağı’ndan getirdiğimiz suyla Muğla’mızın içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak “Muğla İçme Suyu” Projesi”ni  661 Milyon 250 Bin TL Yatırım Bedeli ile hayata geçiriyoruz. Bütçe açısından en büyük yatırımlardan birini daha Muğla’mıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

DOĞAL DENGE KORUNACAK

Köyceğiz ilçesinde zirvesi 2 bin 300 metreyi bulan Sandras Dağı’nda doğal yaşama zarar vermeden, tüm kaynakların etkin biçimde kullanılıp, gelecek nesillerin su ihtiyacı da hesaba katılan projeyle ilgili açıklamada milletvekilleri Demir ve Gökcan, “Yakından takip ederek, 2019 yatırım programına aldırdığımız Muğla İçme Suyu Projesi;   ‘15 Ocak 2021 Tarihli Resmi Gazete’de  2021 Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair  3428 Sayılı Karar’   ile başlama aşamasına geldi. Muğla içme suyunun yapımına;  Sandras Kaynakları ve Gürsu Kaynakları olarak iki proje halinde başlanacak. Suyun maliyetinde ton başına yüzde 50’lik bir azalma hedefliyoruz. Projemizin 2027 yılında tamamlanmasını planlıyoruz” bilgilerini aktardı.

Bu haber toplam 844 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.