23 Kadın yelkenleri şiddete tepki olarak açacak

23 Kadın yelkenleri şiddete tepki olarak açacak
Muğla Bodrum ilçesinde 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında Bodrum'dan sabah saatlerinde denize açılan kadın yelkenciler, şiddete uğrayan...

Muğla Bodrum ilçesinde 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında Bodrum'dan sabah saatlerinde denize açılan kadın yelkenciler, şiddete uğrayan kadınlara dikkat çekti. 3 tekne ile yola koyulan 23 kadın 7 günlük seyrin ardından Çeşme'ye kadar 300 deniz millik seyir yapacak.

Haber Mekrezi

Muğla Bodrum ilçesinde 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında Bodrum'dan sabah saatlerinde denize açılan kadın yelkenciler, şiddete uğrayan kadınlara dikkat çekti. 3 tekne ile yola koyulan 23 kadın 7 günlük seyrin ardından Çeşme’ye kadar 300 deniz millik seyir yapacak.

300 MİL YAPACAKLAR

İlki geçen yıl organize edilen ve geleneksel hale getirilen 'Barışa Yelken' etkinliğine bu yıl Türkiye'nin değişik kentlerinden 23 yelkenci kadın katılıyor. Tutku MM, Nora, Kechi Sailing Nil ve Bende isimli teknelerle Ege Denizi'nde barış rüzgarları estirecek kadın yelkenciler, Bodrum limanından başlayarak Didim, Kuşadası, Sığacık ve Çeşme rotasında 300 deniz millik seyir yapacak.

BİR HAFTA SÜRECEK

Kadın Kaptan Neşe Hasipek, “Bu etkinliği geleneksel hale getirmeye başladık, bu yıl ilk etkinliği mayıs ayında düzenledik, bu kez 2.ci etkinliğimizi yapıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı denizde kutladık, 1 Eylülde ise kadınları anmak istiyoruz. Çeşme de bizi kadın yelkenciler karşılayacak, 25 kadın arkadaşımız bizi karşılayacak, kutlama yapacağız. Turumuz bir hafta sürecek” dedi.

KADINA ŞİDDETE HAYIR

Ceyda Güleçyüz ise, “2017 yılından beri Neşe ile seyirler yapıyoruz. Deniz tutkusu adıyla kadınların katılımları ile de Akdeniz, Karadeniz, Adriyetik seyirlerimizi yaptık. 2 senedir de Bodrum’da Barış seyri yapıyoruz. Geçen sene yunan adalarına yapmıştık barış seyrini, bu sene ne yazık ki oralara gidemiyoruz, Çeşme’ye kadar gideceğiz. Bu seneki projemize ek olarak ise “Kadına Şiddete Hayır” diyerek, kadınlarla barışın diyoruz” dedi. Gemi mürettebatının da kadın olduğu seyirde, 7 günlük deniz gezisinin ardından “Barışa Yelken” turu İzmir’in Çeşme ilçesinde son bulacak.

Bu haber toplam 581 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.