23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan coşkuyla kutlandı
Muğla’nın Menteşe ilçesi Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 101. açılış yıl dönümü sınırlı sayıda katılım sağlanarak coşkuyla kutlandı.Beritan Yücel23...

Muğla’nın Menteşe ilçesi Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 101. açılış yıl dönümü sınırlı sayıda katılım sağlanarak coşkuyla kutlandı.

Beritan Yücel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 101. açılış yıl dönümü pandemi tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda katılım sağlanarak coşkuyla kutlandı.

Kutlama törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve dernek başkanları ve programda gösteri yapan öğrenci velileri katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 101. açılış yıl dönümü programı İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenk sunumuyla başladı. Ardından saygı duruşu ve ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kutlama mesajları okundu.

Program İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajının okunmasıyla devam etti. 23 Nisan 1920’nin Cumhuriyetin temellerinin atıldığı tarihi bir gün olduğunu ifade eden Pervin Töre, “Demokrasinin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla milli irade tecelli bulmuş, milletin geleceğini yine milletin azmi ve kararı kurtarmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, böylesine anlamlı ve önemli bir günü dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiş, yarınlarımızı şekillendirecek olan çocuklarımıza verdiği değeri en güzel şekilde göstermiştir. Büyük Önder  ‘Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir’ dediği çocuklarda, güçlü ve mutlu Türkiye'yi görmüş ve çocukların en iyi şekilde yetiştirilmesinin bir insanlık görevi olduğunu belirtmiştir. Sevgili çocuklar sizler bizim en kıymetli hazinelerimizsiniz. Sizlere ne kadar değer katarsak o kadar değerlerle büyüyecek ve dünyayı güzelleştireceksiniz. Ülkesini ve milletini seven, donanımlı, girişimci, ufku geniş, bilime sevdalı, sanata duyarlı, yetenekli,  kendi medeniyet birikimimize uygun, inancına, kültürüne, tarihine, diline sahip çıkan, değerlerine bağlı, ailesine ve topluma karşı sorumluluklarını özümsemiş, bireyler olarak yetişmenizi sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimiz olup bunun için var gücümüzle çalışmaktayız. Türkiye'mizin güçlü yarınları sizlerin omuzlarında yükselecek. Sizlere sonsuz inanıyor ve güveniyoruz” dedi.

Pervin Töre’nin mesajının okunmasının ardından ilkokullar ve ortaokullar kategorisinde yapılan 23 Nisan konulu şiir yarışmasında birinci olan eserler okundu. Dumlupınar İlkokulu Ege Yöresi Folklör Ekibi tarafından halk oyunu gösterisi sergilendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şarkıları Yarışmasına katılan ilçe birincisi eser katılımcılara sunuldu. TBMM'nin açılışının 101’inci yılı dolayısıyla öğrenciler tarafından protokol üyelerine 101 balon verilerek gökyüzüne bırakıldı.

Öte yandan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bayraklar ve balonlarla süslü araçlar Menteşe sokaklarında müzik eşliğinde gezerek pandemi dönemini evlerinde geçiren çocukların yüzlerini bir nebze olsun güldürmesi sağlandı.

Bu haber toplam 479 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.