24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı
Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreniyle başlayan program Muğla...

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreniyle başlayan program Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’ndeki etkinliklerle devam etti.

Neval Çolak Arslan

Menteşe’de, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma programı ile başladı. Muğla Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 24 Kasım mesajı okunmasının ardından tören Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti.

Programa Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Hüseyin Çiçek, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığının kutlama mesajlarının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre yaptı.

İl Müdürü Töre, konuşmasında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günün 92. yıldönümünde, kıymetli meslektaşlarımın Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum. 24 Kasım, milletimizin birlik beraberlik içinde, aydınlık yarınlara yürümesinde, en büyük paya sahip olan öğretmenlerimizin gurur günüdür. 1981’den bu yana her 24 Kasım’da kutlanan Öğretmenler Günü, tüm öğretmenlerimiz için büyük bir motivasyon kaynağı olmuştur, olmaya da devam edecektir. Şunu unutmamalıyız ki takvimler hangi yüzyılı gösterirse göstersin iyi öğretmen olmanın ilk şartı: İnsanlığı, vatanını, milletini ve mesleğini sevmektir. Öğretmenlik, meslek olmanın ötesinde bir yaşam biçimi, bir gönül işidir. Nitekim Covid-19 sürecinde de sağlık çalışanları başta olmak üzere, Emniyet ve Jandarma ile birlikte, sizler Vefa Sosyal Destek Grupları’nda gönüllü çalışarak en çok fedakârlıkta bulunan meslek grubu içinde yer aldınız. Gerek maske, gerekse hijyen malzemeleri üretimiyle alanda harikalar oluşturdunuz. Uzaktan eğitim araçlarını etkin bir şekilde kullanarak yeri geldi evinizin bir odasını sınıfa, yeri geldi buzdolabı kapağını yazı tahtasına dönüştürdünüz. Bunun yanında gururla ifade etmeliyim ki Muğla olarak öğretmen ve öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecinde, EBA’yı ve EBA TV’yi etkin bir şekilde kullanması sayesinde Türkiye birincisi olduk, altı aydır da Türkiye birinciliğini korumaktayız. Öğretmenlerimizle ne kadar övünsek azdır. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin 81 vilayetinde, şehir merkezlerinden en ücra köylerine kadar her karışında, vazifelerini “Çalıkuşu” misali hakkıyla ifa eden öğretmenlerimizi, en içten duygularımla tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından adaylıkları kaldırılan 4 öğretmen Bodrum’dan Melisa Çelebi ve Neslihan Arslan ile Fethiye’den Ayşe Nur Müsüroğlu ve Şeyma İlter yemin ederek öğretmenlik mesleğine ilk adımını attı.

Ardından 2019-2020 eğitim öğretim yılı itibariyle emekli olarak genç meslektaşlarına, emekli öğretmen Şuayip Çakır tarafından meşale teslim edildi.

Uzun yıllar öğretmenlik mesleğinde hizmet vererek emekli olan öğretmenlere protokol tarafından Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi.

Muğla’nın 13 ilçesinden 13 öğretmen tarafından hazırlanan sözü ve bestesi Menteşe Gazi Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Fatih Can’a ait olan “Öğretmen İçin Çal Muğla” temalı video klip sergilenmesiyle program sona erdi.

Bu haber toplam 468 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.