‘’25. Drama Günleri’’ eğitimi ve eğlenceyi bir araya getirdi

‘’25. Drama Günleri’’ eğitimi ve eğlenceyi bir araya getirdi
Muğla Çağdaş Drama Derneği’nin düzenlediği ‘’25. Drama Günleri’’ etkinliği katılımcılardan yoğun ilgi gördü.Bu yıl 25’ncisi düzenlenen etkinlik 20-21 Mart tarihlerinde, çevrimiçi olarak zoom platformu üzerinden...

Muğla Çağdaş Drama Derneği’nin düzenlediği ‘’25. Drama Günleri’’ etkinliği katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Bu yıl 25’ncisi düzenlenen etkinlik 20-21 Mart tarihlerinde, çevrimiçi olarak zoom platformu üzerinden katılımcıların beğenisine sunuldu. Çağdaş Drama eğitmenlerinin ve sevenlerinin Türkiye’nin dört bir yanından katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, 3 ve 6 saatlik seçenekleri ve dolu dolu içeriğiyle göz doldurdu. Toplam iki gün süren 33 atölyeye, 95’i okul öncesi ve ilkokul öğrencisi çocuk olmak üzere, toplam 560 kişi katılım sağladı.

Pandemi döneminin sancılı günlerinde birliğin, dayanışmanın ve paylaşmanın güzel bir örneğini sergileyen organizasyon, zengin içeriğiyle büyük beğeni topladı. Masalların büyülü dünyasından, yoganın terapik etkisine, hikayelerin şiirsel atmosferinden, resimlerin görsel zenginliğine ve daha bir çok daldan çalışmaya ev sahipliği yapan organizasyon hafta sonuna damgasını vurdu.

‘’25. Drama Günleri’’ etkinliği, Muğla Çağdaş Drama Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Adıgüzel’in ve Muğla Çağdaş Drama Derneği Temsilcisi Doç. Dr. Necdet Aykaç’ın açılış konuşması ile başladı. Öğr. Üyesi Özkan Çelik, Muğla Çağdaş Drama Derneği’nde yürütülen çağdaş drama çalışmaları ve eğitimleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. Ayrıca, Muğla Çağdaş Drama ekip üyelerinden Şükrü Oğul Nurel’in , Eda Yeşil’in ve Salih Dokur’un, etkinliklerin verimli ve rahat bir şekilde gerçekleşmesinde büyük katkıları oldu.

Açılış, çağdaş drama eğitmenlerinden Gözde Bacakoğlu’nun, Dilek Dönmez’in, İklem Emekli’nin, Emine Serdar’ın, Mehtap Altıntaş’ın, Gülce Özkaya’nın, akışkan heykel dans gösterisi ile devam etti.

Eğitmen Mehtap Altıntaş, şair ve yazar Sennur Sezer’in, ‘’Sesimi Arıyorum’’ şiirini seslendirdi. Karabük Çağdaş Drama Temsilcisi Levent Aslantaş ise Ahmet Kaya’nın ‘’Kendine İyi Bak’’ şarkısını ve Muğla yöresinin sevilen ‘’Ormancı’’ türküsünü seslendirdi.

Atölyeye katılanlar, eğitmenlerin büyük bir özveri ile hazırladığı programlarda hem bilgilendi hem eğlendi. Ulusal düzlemde gerçekleştirilen etkinlik, çağdaş dramanın içeriği zengin ve yaratıcı yönünün; edebiyattan, sanata, danstan, resme ve daha birçok alanda harmanlanarak aktarılmasıyla da farkını ortaya koydu.

Bu haber toplam 533 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.