25 kediyi elleriyle besliyorlar

25 kediyi elleriyle besliyorlar
Milas’ın Hayıtlı Mahallesi’nde yaşayan Bozkurt ailesi, her gün kapılarına kadar gelen 25’e yakın kediyi, elleriyle besliyor.Milas’ın Hayıtlı Mahallesi’nde ikamet eden Bozkurt ailesi, soğuk havalar nedeniyle yemek bulmakta...

Milas’ın Hayıtlı Mahallesi’nde yaşayan Bozkurt ailesi, her gün kapılarına kadar gelen 25’e yakın kediyi, elleriyle besliyor.

Milas’ın Hayıtlı Mahallesi’nde ikamet eden Bozkurt ailesi, soğuk havalar nedeniyle yemek bulmakta zorlanan kedileri kendi imkânlarıyla satın aldıkları mamalarla besliyor. Bozkurt ailesi, her gün belirli saatlerde kapılarına gelen ve Milas’ın farklı bölgelerindeki kedileri besleyerek açlıktan zarar görmelerini engelliyor.

Hayıtlı Mahallesi’nde yaşayan Fehmi- Hatice Bozkurt çifti, yaklaşık 1,5 yıldır bakıcılığını üstlendikleri 25’e yakın kedinin karnını kendi imkânlarıyla aldıkları mama ile doyuruyor. Aylık 150 liraya aldıkları mamalarla kentin farklı bölgelerindeki kedilerin karnını doyuran Fehmi- Hatice Bozkurt çiftinin oğlu Celil Bozkurt, “Milas’ın farklı bölgelerinde yaklaşık 20 kediye bakıyoruz. Ve bunun için 100-150 lira gibi çok yüksek olmayan bir meblağ ödüyoruz. İnsanlar yalnızca kendi evinin önündeki kedilere, evlerindeki bayat ekmeklere süt veya su dökerek bakabilir. Sadece düşünmeleri yeter. Bu bilincin oluşması Türkiye’deki sokak hayvanlarının açlığına çare olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Komşularından hiç tepki almadıklarının altını çizen Bozkurt, bu tür durumlarda desteğin tepkiden daha çok olduğunu belirterek bazı günlerde komşularının yardımcı olduğunu söyledi.

“BARINAK KAPILARI HERKESE AÇIK”

Öte yandan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, kendisinin de bir hayvansever olduğunun altını çizen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sokak hayvanlarının yanlarında olan hayvansever vatandaşları takdir ettiğini söyledi.

Barınak kapılarının her vatandaşa açık olduğunu ifade eden Başkan Tokat, yasa gereği sokak hayvanlarının, rehabilite edildikten sonra alınan yere geri bırakıldığını belirterek, “Kısıtlı imkânlara rağmen barınağımızda sokak hayvanları için çalışma yapılıyor. Vatandaşlarımız mesai saatleri içerisinde Milas Hayvan Barınağı’nı ziyaret edebilirler, buradaki hayvanları sahiplenip onların bakımına yardım edebilirler. Kapımız herkese açık.” dedi.

Bu haber toplam 611 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.