254 sandıkta yeniden oy sayımı

254 sandıkta yeniden oy sayımı
24 Haziran tarihinde yapılan seçimlerde milletvekili sonuçları için AK Parti Muğla İl Başkanlığı, Muğla Seçim Kurulu’na itirazda bulunmasının ardından, Milas’ta da AK Parti İlçe Başkanlığı ve MHP İlçe Başkanlığı,...

24 Haziran tarihinde yapılan seçimlerde milletvekili sonuçları için AK Parti Muğla İl Başkanlığı, Muğla Seçim Kurulu’na itirazda bulunmasının ardından, Milas’ta da AK Parti İlçe Başkanlığı ve MHP İlçe Başkanlığı, İlçe Seçim Kurulu’na giderek itirazda bulundu. Yapılan itirazın ardından İlçe Seçim Kurulu yetkilileri 2 sandıkta inceleme yaparak, 254 sandıkta yeniden oy sayımı kararı aldı.

Muğla AK Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada “Muğla’da 400 oyla bir milletvekili kaybettik. İlimiz genelinde 15 bin geçersiz oy çıktı. Bu kadar geçersiz oyun olması şaşırtıcı. Bu yüzden seçim kuruluna itirazda bulunduk” denilmesinin ardından, Milas’ta da AK Parti İlçe Başkanlığı ve MHP İlçe Başkanlığı da harekete geçerek İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

Yapılan itirazın ardından İlçe Seçim Kurulu yetkilileri 2 sandıkta parti temsilcilerinin de katılımıyla inceleme yapıldı. Amblemin üzerine basılan ancak fark edilmeyen birkaç oyun saptanması üzerine Milas’ta da 254 sandıkta yaklaşık 2 bin oyun tekrar sayılmasına karar verildi.

Bu haber toplam 670 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.