27. Dönem AK Parti Milletvekili Aday Adayı Bülent Karakuş:“Siyasette Başarının Ölçüsü Halktan Alınan Oydur”

27. Dönem AK Parti Milletvekili Aday Adayı Bülent Karakuş:“Siyasette Başarının Ölçüsü Halktan Alınan Oydur”
“Muğla’nın Siyasileri Konuşuyor” röportajımızı bu hafta 27. Dönem AK Parti Milletvekili Aday Adayı ve AK Parti eski MKYK üyesi Bülent Karakuş ile...

“Muğla’nın Siyasileri Konuşuyor” röportajımızı bu hafta 27. Dönem AK Parti Milletvekili Aday Adayı ve AK Parti eski MKYK üyesi Bülent Karakuş ile gerçekleştirdik.

Siyasetin hizmet için yapılması gerektiğini vurgulayan Karakuş, siyasetin makam olarak görülmemesi gerektiğini dile getirdi.

Muğla’da siyasetin etkin olmadığını ifade eden Bülent Karakuş ile röportajımızı sizler için kaleme aldık.

Bülent Karakuş kimdir?

1963 yılında Muğla’da doğdum. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimimi Muğla’da aldıktan sonra Hacettepe Üniversitesinde Biyoloji okudum. Mezun olunca tekrardan Muğla’ya geri döndüm. Şuan kendi işimi yapıyorum. Yaklaşık 25 yıla yakın bir süre sivil toplum örgütlerinde çeşitli görevler aldım. Gerek yönetim kurulu üyelikleri, gerek başkanlıklar gibi. Tabi bunların en önemlisi 13 yıl kesintisiz yaptığım Ticaret Odası Başkanlığıdır. Onun dışında 12 yıl Kızılay başkanlığı yaptım. 4 yıla yakında Türkiye Odalar Borsalar Birliği üyeliğim var. Bunlardan sonra 2-3 dönem parçalar halinde siyasetle ilgilendiğim dönemler oldu.

Siyasi hayatınız ne zaman başladı?

İlk başta 1987’lerde Anavatan Partisi İl yönetiminde siyasete başladım. Sonrasında bir dönem Demokrat Parti’de Belediye Meclis Üyeliği yaptım. Belediye Meclis üyesiyken, Ticaret Odası Başkanı oldum. Daha sonra Oda başkanlığının son yılında AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olarak seçildim ve yaklaşık 1 buçuk yıl kadar MKYK üyesi olarak görev yaptım.

Muğla ve Türkiye’de siyaseti nasıl görüyorsunuz?

Muğla’da siyasetin etkin olduğunu söylemek güç. Siyaset önce neden yapılır ona karar vermek gerek. Bence siyaset hizmet için yapılır. Bir araçtır. Hedef Muğla’ya hizmettir. Muğla’ya nasıl hizmet edebilirim onu düşünmek lazım. Yoksa bir makam için, ya da kendine gelecek olarak görmemek gerekiyor siyaseti. Siyaset tamamen yaşadığımız ülkeye ya da şehre olan borcumuzu ödeme şeklidir. Muğla’da maalesef benim gördüğüm etkin bir siyaset olmadığı. Siyasette partinin politikalarını yerelde sağlayabilmek önemlidir. Ben Muğla’da etkili görmüyorum.

Muğla’da AK Parti’yi nasıl görüyorsunuz? Geçtiğimiz 31 Mart seçimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

AK Parti’den belediye başkanlarının artması tabi ki iyi. Bu, Muğla’nın iktidardan faydalanması açısından önemli.  Fakat siyaset olarak yorumladığımızda oy oranlarına da bakmamız gerekiyor. Çünkü siyasette başarının ölçüsü halktan alınan oydur ve oy oranlarına gerek ilçe gerek il bazında bakılması gerekli. Ona bakıldığında da çok başarılı olduğu söylenemez. Yerel seçimlerde daha fazla ilçe olabilirdi, büyükşehir olabilirdi. Bu yerel seçimlerde ne AK Parti’nin ne CHP’nin başarılı olduğunu düşünmüyorum.

AK Parti sizce büyükşehirde belediye başkanlığını neden kazanamıyor?

Ben MKYK üyeliği yapmış biri olarak partinin adayı hakkında konuşmam doğru olmaz. Fakat dışarıda vatandaşın ne dediği önemli. Adaya karşı nasıl bir algı içerisinde oldukları önemli. O da oy oranlarıyla belli oldu. Mehmet Nil Hıdır bu memlekette milletvekilliği yapmış, il başkanlığı yapmış gerçekten değerli bir insan. Tabi Muğla farklı bir bölge. Seçim kriterleri farklı. Liderlerin belirlediği ve partinin toplam oyları üzerinden aday olarak seçilme şartı var. Beklide Muğlalının kafasında istediği bir aday olmayabilir. Sonuçlar da gösterdi bunu. Mehmet beye kötü hiçbir lafımız yoktur ama Muğlalının istediği bir aday değildi gördüğümüz kadarıyla.

Milletvekili aday adaylığı için Muğla Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığından istifa ettiniz fakat aday listesine giremediniz. Bu Konuyla ilgili bir kırgınlığınız var mı?

Ben siyaseti hizmet olarak görürüm. Burada milletvekili olmuşum, olmamışım önemli değil. “Benim Muğla’ya yapabileceğim bazı şeyler olabilir” düşüncesiyle aday oldum ve aday olmamın kararını da tek başıma vermedim. Özellikle Cumhurbaşkanımızla görüştüm ve onun tavsiyesiyle görevlerimden istifa ettim. Siyasette her şey var. İlla aday olacaksın diye bir şart yok zaten. İstifa ederken de ben kesin milletvekili olurum diye düşüncem yoktu. Muğla için yapabileceklerim olduğuna inandığım için istifa edip aday oldum.

Sizce Muğla’nın çözüm bekleyen en önemli sorunu nedir?

En büyük sorun bence Muğla’da koordine eksikliği var. Gerek kurumlar arasında, gerekse siyasi partiler arasında bir türlü koordine sağlanamadı Muğla’da. Bu koordinasyon olsa Ankara’da da iyi bir lobimiz olsa ben birçok sorunun çözülebileceğine inanıyorum. İş dünyasında sorunlarımız var, imar konularında sorunlarımız var. Kurumlar arası koordinasyonsuzluktan Muğla’da iyi bir imar planı bile yapılamıyor bence.  Kurumları yöneten kişiler çok önemli. Mutlaka egolarından arınıp Muğla için birleşmesi lazım kişilerin. Burada siyasi parti demeden, partileri ayırmadan bütün kurumların Muğla için bir araya gelip bazı şeylerde ortak karar almaları gerek. Dışarıdan bakıldığında çok başardıkları söylenemez.

Önümüzdeki dönemlerde sizi tekrardan bir başkanlıkta veya siyasetin içerisinde görecek miyiz?

Şuan gerçekten hiçbir planım ve düşüncem yok. Ticaret odasında özellikle üzerime düşen görevi yaptığımı düşünüyorum. Oda çalışmalarından uzaklaşmam ve yapılan işlerde destekçileri olurum. Kim göreve gelirse gelsin bu böyle. Siyaset içinde nasip demek lazım. Önceden bir şeyler söylemek doğru olmaz diye düşünüyorum. Fakat şuanda işime bakıyorum sadece.

Muğla Gazetesi olarak samimi düşüncelerinizi bizler ve okuyucularımızla paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Bu haber toplam 1426 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.