29 EKİM, İLK GÜNKÜ HEYECANLA KUTLANDI

29 EKİM, İLK GÜNKÜ HEYECANLA KUTLANDI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıldönümü Menteşe’de coşkuyla kutlandı.  Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen programda bayraklar ve bando eşliğinde tören geçişi yapıldı.Muğla Menteşe’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıldönümü Menteşe’de coşkuyla kutlandı.  Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen programda bayraklar ve bando eşliğinde tören geçişi yapıldı.

Muğla Menteşe’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98'inci yılıdönümü, Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Tören, Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün halkın ve törene katılanların bayramlarını kutlamasıyla başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

Daha sonra Muğla Valisi Orhan Tavlı, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Tavlı, “Aziz Türk Milletinin önünde yepyeni ufuklar açan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yılını ülkemiz genelinde olduğu gibi Muğla’mızda da büyük bir coşku içinde ve gururla kutluyoruz. Bu anlamlı günümüzde tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşı’mızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Malazgirt’te, Dumlupınar’da Çanakkale’de, Kıbrıs’ta terör örgütlerinde mücadelede, 15 Temmuz’da vatanımızın birliği ve beraberliği bağımsızlığımız uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve bu yolda mücadele eden kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla yâd ediyorum” dedi.

CUMHURİYET EN BÜYÜK MİRASTIR

Tavlı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923’te Türk milletinin karakterini ve âdetini en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir diyerek, ilan ettiği Cumhuriyetimiz aziz Türk Milletine bırakılmış en büyük mirastır ve değerdir. Cumhuriyet, aziz Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden varoluş sembolü, milletimizin tarihteki en büyük başarılarından biri, geleceğimizin güvencesi ve teminatıdır. Ülkemiz kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş, gelişmiş, özellikle de son yıllarda hayata geçirilen kazanımlarla bölgesinde ve dünyada adından söz ettirmiş, çağdaş dünyanın saygın bünyesi haline gelmiştir. Bugün hızlı bir dönüşüm geçiren dünyamızda Türkiye’nin önemi her geçen gün artmaktadır. Ülkemiz sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayıp, küresel bir güç haline gelmektedir. İstiklalimize ve istikbalimize ülkemizin birlik ve beraberliğine gölge düşürmeye çalışanlara karşı ülkemizi ve sınırlarımızı korumak, barış ve huzuru sağlamak amacıyla dün olduğu gibi bugünde istikrarlı bir şekilde mücadeleye devam ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizi yok etmeye, vatanımızı bölmeye, demokrasimizi ortadan kaldırmaya yönelik içeriden ve dışarıdan her kesimde yıkıcı ve bölücü oluşumlar milletimizin sarsılmaz iradesi karşısında hiçbir zaman başarılı olamayacaktır. Birlik ve beraberlik içinde ortak geleceğe yürümeye hep birlikte devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti 98. yılında devleti ve milletine 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlemektedir” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Menteşe Turgutreis Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Gamze Erginoğlu “Akdeniz’e Doğüru” isimli şiiri, Menteşe Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Kadir Erdemli ise “Cumhuriyet” adlı şiirini okunu.

Menteşe Dumlupınar İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından Menteşe Belediye Başkanlığı halk oyunu ekibi Muğla ve Teke yöresi gösterisi sergilendi.

Gösterilerin ardından tören geçişi yapıldı. Elektrikli araçlar kategorisinde "Gale 48" isimli araç ile TEKNOFEST 2021'de jüri özel ödülü alan Menteşe Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tören geçişi sırasında büyük alkış aldı.

Bu haber toplam 355 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.