29 Ekim kutlamaları törenle başladı

29 Ekim kutlamaları törenle başladı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıldönümü kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı.Sinem...

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıldönümü kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı.

Sinem Korkmaz

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümü kutlamaları dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni düzenlendi.

Çelenk koyma törenine Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Milletvekilleri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Hüseyin Çiçek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Deniz Aksaz Üs Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Amirleri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından Anıt Şeref Defterini imzaladı.

Cumhuriyetimizin 97. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız önemli ve anlamlı günün huzurundayız diyerek sözlerine başlayan Vali Tavlı, “Aziz Atatürk bugün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’imizin 97. Yıldönümünü gururla kutlamanın heyecanı ve sevinciyle huzurunuzdayız. Tarihin şahitlik ettiği en büyük kahramanlık destanlarından birini yazan aziz Türk milleti bağımsızlık iradesini tüm dünyaya ilan etmiş ve bu zaferini Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. Bizlerde devir aldığımız bu değerli mirası ecdadımızdan aldığımız yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek gelecek nesillere aktarmayı temel görevimiz biliyor ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Cumhuriyetimizin 97. Kuruluş Yıl dönümünde başta zatıaliniz olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum.  29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun” dedi.

Öte yandan Tebrikat Kabul Töreni ve Kutlama Programı, 29 Ekim Çarşamba günü Valilik bahçesinde devam edecek. Tebrikat Kabul Töreni sonrasında Cumhuriyet Meydanında kutlama programı düzenlenecek.

Bu haber toplam 855 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.