3 Aralık Dünya Engeliler Günü kutlandı

3 Aralık Dünya Engeliler Günü kutlandı
Muğla’da ‘3 Aralık Dünya Engeliler Günü’, bir dizi etkinlik ile kutlandı. Muğla Valisi Fatih Şahin’e yapılan ziyaret ile başlayan etkinlik, Atatürk...

Muğla’da ‘3 Aralık Dünya Engeliler Günü’, bir dizi etkinlik ile kutlandı. Muğla Valisi Fatih Şahin’e yapılan ziyaret ile başlayan etkinlik, Atatürk anıtına çelenk sunumu, kahvaltı, spor şöleni ve tiyatro gösterimi ile son buldu.

Her yıl kutlanan 3 Aralık Dünya Engeliler Günü Muğla’da bir dizi etkinlik ile kutlandı. Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Engeliler Derneği işbirliğinde gerçekleşen etkinlikler Muğla Valisi Fatih Şahin’e yapılan ziyaret ile başladı. Sabahın erken saatlerinde gerçekleşen ziyarette Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ve Engeliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, Vali Şahin’e gün boyu gerçekleşecek olan etkinlik hakkında bilgi verdi.

Ziyarettin ardından Atatürk anıtına çelenk sunumuna geçildi. Anıta çelenk bırakma törenine engelli vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, anıta çelenk’i Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Engeliler Derneği bıraktı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından son bulan tören öğretmenler evindeki kahvaltı ile etkinlik devam etti.

Öğretmenler evinde gerçekleşen kahvaltıya Muğla Valisi Fatih Şahin ve Eşi Ayşe Şahin, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ayhan Dorum, Muğla Çalışma ve İş Kur İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Engeliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, Muğla Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ayşe İnceoğlu ile çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri katıldı.

Çok sayıda engelli vatandaşa evde bakım hizmetleri verdiklerini söyleyen Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, toplumun temel taşının aile bütünlüğünün sürdürülmesinden geçtiğini söyledi. Akkuzu, “ Bizler engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüğünü sürdürebilmeleri için evde bakım hizmeti ile engelli vatandaşlarımızın yanlarında oluyoruz. 4227 engelli vatandaşımızın evine giderek sevgi ve şefkati buldukları aile ortamlarından ayrılmadan bakımları sağlanmaktadır. 2012 yılında müdürlüğümüze müracaat eden 713 engellimize engelli kimlik kartı verilmiştir” dedi.

Kahvaltıda Engelliler Derneğine 4 adet akülü sandalye hediye eden Gülfer Akdağ ile kitaplarını ve oyuncalarını satarak Engeliler Derneğine para yardımında bulunan 8 yaşındaki İrem Kara ve Atalaycan Yalar’a Vali Fatih Şahin ve Muğla Belediye Başkanı tarafından plaket hediye edildi.

Bu haber toplam 600 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.