3 büyük yangın devam ediyor

3 büyük yangın devam ediyor
Muğla genelinde Köyceğiz, Milas ve Kavaklıdere’de başlayıp, Menteşe ilçesi tarafındaki etkili olan yangınlara müdahale devam ediyor. Orman Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, bu yangınlara yangınlar havadan 4...

Muğla genelinde Köyceğiz, Milas ve Kavaklıdere’de başlayıp, Menteşe ilçesi tarafındaki etkili olan yangınlara müdahale devam ediyor. Orman Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, bu yangınlara yangınlar havadan 4 uçak, 15 helikopter, karadan 233 arazöz ve su tankeri, 97 iş makinesi, 1533 personel müdahale ediyor.

Süleyman Akbulut

Marmaris’teki yangının genel olarak kontrol altına alınmasının ardından Marmaris’teki tek nokta olan Turunç mevkiinde bir yandan çalışmalar sürerken, bu bölgede rüzgarla beraber ara ara alevlerin meydana geldiği öğrenildi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nce Marmaris’ten sonraki 3 büyük yangının seyri hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

Milas’taki yangının Yeniköy Termik Santrali Bayır Mahallesi hattında devam ettiği, çalışmaların bu noktada yoğunlaştığı bildirilirken, Köyceğiz ilçesindeki yangın Doğu istikametinde Çayırhisar Mahallesi ve Akköprü bölgesinde devam ettiği ve çalışmaların o bölgelerde yoğunlaştığı kaydedildi.

Öte yandan; Kavaklıdere’de başlayan ve daha sonra Muğla yönüne sıçrayan yangında çalışmaların Muğla merkez Menteşe ilçesine bağlı İkizce ve Kozağaç mahalleleri hattında, Şenyayla köyü civarında ve Bayır Yumaklı hattında yoğunlaştırıldığı kaydedilirken, Seydikemer ilçesindeki yangının kısmen kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

MUĞLA’DA 3 BÜYÜK YANGIN VAR

Muğla genelinde halen 3 büyük yangın var olduğunun paylaşılırken, bu yangınların Köyceğiz, Milas ve Kavaklıdere’de başlayıp, Menteşe ilçesi tarafındaki etkili olan yangınlar olduğu ifade edildi.

Bu yangınlardan ikisinin büyüme tehlikesi gösteriyor olduğu, özellikle Köyceğiz’deki yangının, doğu yönüne doğru büyüdüğü öğrenildi.

Kavaklıdere’de başlayıp, Menteşe ilçesine doğru gelen yangının Göktepe kulesinin alt taraflarında ve Bayır Mahallesinin üst bölümlerinde şiddetli olarak devam ettiği bilgisine ulaşılırken, Milas Fesleğen bölgesindeki yangının devam ettiği ancak yangının şiddetinde herhangi bir artış bulunmadığı bildirildi.

1533 PERSONEL GÖREV YAPIYOR

Söz konusu yangınlara havadan 4 uçak, 15 helikopter, karadan 233 arazöz ve su tankeri, 97 iş makinesi ve 1533 personelin müdahale ettiği bildirildi. Sözü edilen rakamlara, diğer illerden gelen itfaiye, halkın getirdiği araçlar ve yangınlara müdahale etmeye çalışan vatandaş sayılarının dahil olmadığı bildirildi.

Bu haber toplam 1291 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.