3. Etaptaki belirsizlik sürüyor

3. Etaptaki belirsizlik sürüyor
Muğla’da inşa edilmesi planlanan 3. Etap TOKİ konutlarının tamamlanmasına ilişkin süreç belirsizliğini koruyor. Kura çekiminde ev sahibi olmaya hak kazanan bazı vatandaşlar, “Konutlarla ilgili hiçbir haber yok” diye dert...

Muğla’da inşa edilmesi planlanan 3. Etap TOKİ konutlarının tamamlanmasına ilişkin süreç belirsizliğini koruyor. Kura çekiminde ev sahibi olmaya hak kazanan bazı vatandaşlar, “Konutlarla ilgili hiçbir haber yok” diye dert yandı.

Sinem Korkmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinasyonu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın desteğiyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen “100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi” kapsamında, Muğla’da inşa edilecek 500 konutun hak sahipleri 28 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilen kura ile belirlenmişti.

Yatay mimari anlayışıyla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun inşa edileceği söylenen konutların 350’si 2+1, 150’si 3+1 planlamasıyla inşa edilecek.

Gerçekleştirilen kura çekiminin üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen, konutların yapım çalışmalarına başlanılamaması bazı hak sahiplerinin tepkisini çekti.

Konutlarla ilgili hiçbir yerden haber alamadıklarını söyleyerek duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Her yerde çalışmalar başladı, Muğla’dan hala ses yok. Konutlarla ilgili hiçbir haber almış değiliz. Bir gelişme olsa, haberimiz olmuyor, kimse bir şey söylenmiyor. Yetkililerden ricamız konutların gidişatı ile ilgili bizi bilgilendirmeleri” dedi.

Öte yandan; TOKİ’den alınan bilgiye göre proje çalışmalarının devam ettiği, proje tamamlandıktan sonra çalışmaların başlamasının uzun sürmeyeceği öğrenildi.

Bu haber toplam 370 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.