3. Etaptaki belirsizlik tepkilere yol açtı

3. Etaptaki belirsizlik tepkilere yol açtı
Muğla’da inşa edilmesi planlanan 3. Etap TOKİ konutlarının tamamlanmasına ilişkin süreç belirsizliğini koruyor. Gerçekleştirilen kura çekiminin üzerinden yaklaşık 16 ay geçmesine rağmen, konutların yapım çalışmalarına...

Muğla’da inşa edilmesi planlanan 3. Etap TOKİ konutlarının tamamlanmasına ilişkin süreç belirsizliğini koruyor. Gerçekleştirilen kura çekiminin üzerinden yaklaşık 16 ay geçmesine rağmen, konutların yapım çalışmalarına başlanılamaması bazı hak sahiplerinin tepkisini çekti.

Sinem Korkmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın desteğiyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen “100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi” kapsamında, Muğla’da inşa edilecek 500 konutun hak sahipleri 28 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilen kura ile belirlenmişti. Hak sahiplerinin belirlenmesinin üzerinden yaklaşık 16 ay geçemesine rağmen konutların yapım çalışmalarına başlanılamaması tepkilere neden oldu.

"HEVESİMİZ KURSAĞIMIZDA KALDI"

Yapılacak konutlar hakkında her şeyin belirsiz olduğunu söyleyen bir hak sahibi, "2 seneye yakın oluyor hak sahibi olalı. O zaman sevinmiştik ama  görüyoruz ki bizim için hüsran oldu.  Maalesef hiç bir bilgi yok. Çoğu yerler başladı bile inşaatlarına. Belki pandeminin de  etkisi oldu ama daha konutların yapılacağı yere bile belli değil. Söylentiler çok, yer sorunu var diyorlar. Diğer TOKİ'nin devamına niye devam etmiyor ki? Bu süreçte hiç bir şey belli olmadığı için bizde bir  karar verip önümüzü göremiyoruz.  Belli olsa bir plan yapabiliriz, peşinat ne kadar olacak,  bir sürü sorular  var aklımızda.  Bir gelişme olsa, haberimiz olmuyor, kimse bir şey söylenmiyor. Yetkililerden ricamız konutların gidişatı ile ilgili bizi bilgilendirmeleri. İnşallah tez zamanda bir ilerleme olur. Ciddi manada hevesimiz kursağımız da kaldı."

Öte yandan 17 Şubat 2021 tarihli gazetemizde "3. Etaptaki belirsizlik sürüyor" başlıklı haberimizde TOKİ’den tarafından, tarafımıza proje çalışmalarının devam ettiği, proje tamamlandıktan sonra çalışmaların başlamasının uzun sürmeyeceği açıklanmıştı.

Bu haber toplam 407 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.