3' ü bir yerde uygulaması için eğitim

3' ü bir yerde uygulaması için eğitim
İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinde başlanılan 3' ü bir yerde uygulaması "Pasaport", "Sürücü Belgesi" ve "Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı" başvuruları...

İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinde başlanılan 3' ü bir yerde uygulaması "Pasaport", "Sürücü Belgesi" ve "Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı" başvuruları sırasında karşılaşılan sorunların tartışılarak çözüm bulunması ve 2019 yılına ilişkin Nüfus İşlem Adetleri Verilerinin değerlendirilmesi amacıyla Valilik Özer Türk Toplantı Salonu’nda eğitim düzenlendi.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ayşe Serap Güney tarafından il ve ilçe nüfus müdürlüklerinde görevli şef ve şef vekillerine il ve ilçe nüfus müdürlüklerinde başlanılan 3' ü bir yerde uygulaması "Pasaport", "Sürücü Belgesi" ve "Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı" başvuruları sırasında karşılaşılan sorunların tartışılarak çözüm bulunması ve 2019 yılına ilişkin nüfus işlem adetleri verilerinin değerlendirilmesi amacıyla eğitim düzenlendi.

Eğitimde; etik davranış ve ilkeleri, amir-memur ilişkileri, vatandaşa karşı usul ve davranış, zamanı etkin kullanabilme, 3’ ü bir yerde projesi kapsamında karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri ve görüşler hakkında İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinde görevli Şefler ve Şef Vekillerine bilgilendirme yapıldı.

İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinde başlanılan 3' ü bir yerde uygulaması ile "Pasaport", "Sürücü Belgesi" ve "Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı" başvurularının 2018 yılına göre %14,07 artarak 2019 yılında gerçekleştiği, 2020 Çalışma Planı Faaliyetleri/Projeleri kapsamında bu oranın 2020 yılında %15-20 aralığında arttırılmasının hedeflendiği belirtilerek; İlçe Nüfus Müdürlüklerinde Kimlik Kartları ile ilgili çalışmaların yapılacağı bildirildi.

Ayrıca "3' ü Bir Yerde Projesi” kapsamında hazırlanan afişlerin; görsel olarak nüfus müdürlükleri, muhtarlıklar ve vatandaşların görebilecekleri yerlere asılmak suretiyle vatandaşların bilgilendirileceği ve nüfus müdürlüklerine davet edileceği ifade edildi.

3' ü bir yerde uygulaması ile 6 ay içerisinde çekilmiş tek bir biyometrik fotoğrafla birlikte vatandaşlar "Pasaport", "Sürücü Belgesi" ve "Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı" başvuruları aynı anda alınabilmekte ve “Alo 199 Mobil Uygulama” üzerinden,

Bu haber toplam 718 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.