30. Onur Yılında 30 Öğrenciye Burs

30. Onur Yılında 30 Öğrenciye Burs
30. Onur Yılı’nı tamamlayan Yönelt Eğitim Kurumları, sosyal sorumluluk alanında yaptığı projelerine devam ediyor. “30. Onur Yılında 30 Öğrenciye...

30. Onur Yılı’nı tamamlayan Yönelt Eğitim Kurumları, sosyal sorumluluk alanında yaptığı projelerine devam ediyor. “30. Onur Yılında 30 Öğrenciye Burs” hedefi ile başlanan projeyle, her hafta bir sınıfın öğrencinin, öğretmen ve velileriyle düzenledikleri kermesten elde edilen gelir, EGET (Eğitim, Geriatri, Ekolojik Tarım, Turizm) Vakfı işbirliği ile üniversite öğrencilerine burs olarak ulaşıyor.

Neval Çolak

Yönelt Eğitim Kurumları “30. Onur Yılında 30 Öğrenciye Burs” hedefi ile başlattığı proje ile her hafta bir sınıfın öğrenci, öğretmen ve velileriyle kermes düzenleyerek elde ettiği geliri EGET (Eğitim, Geriatri, Ekolojik Tarım, Turizm) Vakfı iş birliği ile üniversite öğrencilerine burs olarak ulaştırıyor.

Yönelt Eğitim Kurumları da farkındalık sloganıyla başlayan etkinlikler dizisine,  koordinatörlüğünü Sınıf Öğretmeni Aylin Bal, İngilizce Öğretmeni Şölen Tataroğlu, uygulamanın tamamını ise öğrencilerin yönettiği  “30. Onur Yılında 30 Öğrenciye Burs” hedefi ile proje başlattı. Proje kapsamında her hafta bir sınıfın öğrenci, öğretmen ve velileriyle kermes düzenleyerek, elde ettikleri geliri EGET Vakfı işbirliği ile üniversite öğrencilerine burs olarak ulaştırıyor.

“30. Onur Yılında 30 Öğrenciye Burs” projesinin dönem sonuna kadar devam edeceğini vurgulayan Proje ekibinden Fen Lisesi  11. Sınıf öğrencisi Beyza Korkmaz, düzenledikleri kermeslerden elde edilen gelirin EGET Vakfı iş birliği ile üniversite öğrencilerine burs olarak ulaşacağını kaydetti.

“PROJEYİ BÜYÜTMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Korkmaz, bu projede bulunduğu için mutlu olduğunu söyleyerek, “Okulumuzda her hafta bir sınıfın düzenlemiş olduğu kermesten elde edilen geliri tamamıyla öğrencilerin sorumluluğunda EGET Vakfı’na bağışlıyoruz. EGET Vakfı’nda  burs sağlanan bir öğrencinin mektubu bizlere okunmuştu. Dinlediklerimiz karşısında tüylerimiz diken diken oldu. Bir kişinin bile eğitimine katkı sağlamanın yaratacağı etki beni çok onurlandırdı. Yaptığımız proje daha da anlam kazandı. Bu nedenle farklı etkinliklerle projeyi büyütmeyi hedefliyoruz. Proje koordinasyon ekibi olarak sıradaki hedefimiz ise, bir konser organizasyonu. Dönem sonuna kadar devam edecek olan proje ile kermeslerden elde edilen gelir, EGET Vakfı iş birliği ile üniversite öğrencilerine burs olarak ulaşacak” şeklinde konuştu.

“YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA GELENEĞİNİN AYAĞA KALKACAĞINA İNANIYORUZ”

EGET Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Uzman ise, “İnsanımız, gönülden güvenebilecekleri kurum ve kuruluşları arar olmuşlardı. Çapraşık ve onaylanmayası girişimler ve istismarlardan dolayıydı bu arayış. Kurulduğu günden beri şeffaflığı ve ilkeliliği düstur edinen EGET Vakfı, işte bu aranan, özlenen, gönüllerde yatan sivil toplum kuruluşu gereksinimini her girişimiyle toplumumuza şimdiden kanıtladı bile” dedi.

Uzman sözlerine şöyle devam etti: “Gençlerimizin bu soylu girişimi, bizleri derinden etkilemekte. Biz, bu vakfı kurarken, toplumumuzun binlerce yıllık bir geleneği olan ancak günümüzde biraz unutulmaya başlayan yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin yeniden ayağa kalkacağına gönülden inanmaktaydık. Son yıllarda, üstüne kül dökülmüş bir kor gibi durup durmaktaydı o geleneğimiz.”

“GENÇLER HER BİRİMİZE ÖĞRETMEN OLMAKTALAR”

EGET Vakfı’nın, ülkemizde çağcıl, insancıl, çevrecil ve demokrat yapısıyla nice kuruluşa da örnek bir model olacağını ifade eden EGET Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Uzman, “Bu duyarlı, vicdanlı gençler ve çocuklar, o kocaman yürekleriyle, ekonomik güçlükler nedeniyle eğitimlerini sürdürmekte zorlanan üniversiteli ağabeylerine, ablalarına umar olmaya çabalayarak, her birimize birer öğretmen de olmaktalar gerçekte. Yönelt Eğitim Kurumları yöneticilerine, bu projeyi yaşama geçiren kurum öğretmenlerine ve dev yürekli gençlerimize, biraz küllenmiş olan dayanışma bilincimizi yeniden güçlü bir kora dönüştürdükleri için teşekkür ederiz. Emeklerinin en doğru kişilere aktarılacağından hiçbir kuşkuları olmasın” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1448 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.